A vizorankon 2 muanyag bilincs van: egy elotte, egy utana. Egy ideje nedves volt a vizora alatt a fold. A vizora elotti bilincset letortuk, es meghuztuk a csavart, azota szaraz a padlo. Mire szamitsunk, ha kihivjuk a szolgaltatot? Megbuntet?
az óra előtti plombát sértettétek meg.
Nektek KELL bizonyítanotok, hogy NEM a mérő megkerülése, kiiktatása volt a cél!
...huu, koszonom a valaszaitokat!
Elegge el vagyok keseredve... meg soha nem buntettek meg. Gorcsbe van a gyomrom.
Es hogyan bizonyitsam, hogy nem volt rossz szandek? Hogy erted, hogy megkerulni? Elgorbitem a csovet es kiengedem lavorba a vizet? Ez nem kertes haz, hogy azzal locsoljam a kertem, hanem panel.... Raadasul olyan kicsi a vizora dobozaban a hely, hogy lehetetlen ez a manover.
A kötbér mértéke (nem büntetés) a mindenkori arányított fogyasztás ötszöröse.
Itt akkor vagy a legkellemesebb helyzetben, ha valamikor mostanában volt leolvasás, ugyanis az utolsó (hiteles) leolvasás után fogják számolni.
Ha az elmúlt években havi 10 m3-t fogyasztottál, akkor ennyivel fogják számolni az utolsó leolvasás utáni hónapokat is, azonban a vízdíj ötszörösével fogják a számlát kiküldeni. (Ez akkor kellemetlen, ha egy éve volt leolvasás, mert akkor ez 11 ilyen hónap...)
Mindenképp jelentsd, saját érdekedben, hogy minél kevesebb időre kelljen emelt vízdíjat fizetned.
A jegyzőkönyvbe (mert a szolgáltató fog felvenni ilyet) írasd bele, hogy az illegális vízvételezést nem ismered el, a plomba sértését igen, amelynek kárenyhítés volt az oka (és lehetőség szerint ne azt mondd, hogy két hónapja csináltad...).
mi kicseréltük a vízcsövet az órától befelé, lejött mindkét bilincs,az órával együtt annyira be volt rohadva, felhívtam a vízműveket, hogy ez van, másnap kijöttek raktak újat, és szép napot kívántak.
nem büntettek meg, nem is toltak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!