Jelent megtakarítást, ha napközben (amíg dolgozunk) letekerem a fűtést és csak akkor fűtök fel, ha hazaértünk vagy nem?
Tehát mikor fogyasztunk el kevesebb gázt,
ha a kazánnak csak szinten (állandó 19 fokon) kell tartania a házat
vagy ha reggel letekerem mondjuk 15-16 fokra és délután, ha hazaértünk kell felfűtenie 19 fokra?
Függ a lakásod szigeteltségétől és a kazán tulajdonságaitól is. A legegyszerűbb ha figyeled a gázórát mindkét esetben, aztán meglátod. Ennél biztosabb módszer nincs :)
Szerintem amúgy, megéri letekerni napközben.
Amit nem fűtesz el az megtakarítás:)ha letekered nap közben akkor nem fűtesz tehát megtakarítasz.
Persze ne ész nélkül, ne hagyd teljesen kihűlni a házat nálunk nap közben 16Cra van levéve a fűtés, és mielőtt hazaérünk kb. fél órával el kezd fűteni mire hazaérünk 20C van.
Egy jó programozható termosztáttal, és jó programozással 20-30%ot is lehet spórolni. Én a beryl termosztáttal 20%ot hoztam, ugyanolyan hőérzet mellett.
és egy jó kazán beállítással újabb 10% hozható, itt a láng magasságát és az előremenő víz hőmérsékletét kell jól belőni.
A túl magas láng azt eredményezi hogy a kéményen távozik a hő nagy része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!