Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mosógépet ki hogyan takarítja?

Mosógépet ki hogyan takarítja?

Figyelt kérdés

Vannak ilyen tabletták, szerek, amivel ki lehet tisztítani.

Namost a mosógépben van ilyen valami barnás lerakódás a belsejében. Ezt el lehet távolítani valamilyen kémiai módon?

Kinek milyen megoldás vált be? Milyen terméket vesztek ha akartok egy ilyen tisztító mosást végezni?

Egy felültöltős, kb 1 éves mosógépünk van.

ma 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy adag trisó 90 fokon
ma 16:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

2-3 havonta szoktam elindítani egy trisós mosást 90 fokon. A trisó oldja a zsírokat. 2 púpos evőkanállal elég berakni. Ennél több már lehet túl sok habot fog képezni, aminek egy része mosás közben megszökik a gépből.

Ha már hosszabb ideig hanyagolva volt a tisztítómosás, akkor 1 alkalom nem fog csodát okozni. Rendszeres használat mellett nekem bevált.

Mivel a trisó lúgos kémhatású, ezért nem erőssége a vízkő eltávolítás. Vízkőre savas dolog kell, mondjuk ecet. De trisót és ecetet nem szabad összekeverni, mert kioltják egymást. Na meg amúgy se keverjünk össze csak úgy dolgokat.

ma 16:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem habzik a trisó, én már mostam 10-20dekával is
ma 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Dm mosógép tisztítóval.
ma 17:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Sehogy nem szoktam, mivel nem látom szükségét! Nem hiszek a 40 fokos mosásban, amitől bebüdösödik a mosógép, ezt csak különösen kényes ruháknál használom, de alap nálam a 60 fokos mosás. Munkásruháknál pedig az előmosáshoz teszek trisót is, és ecettel öblítek. A gépben semmilyen lerakódás nincs.
ma 17:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!