Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Konyhapultot mivel fogassak...

Konyhapultot mivel fogassak fel a falra?

Figyelt kérdés

1 m hosszú, 70 cm széles. Van súlya.

2 ponton tudnám felfogatni, a két szélén. Milyen erős tipliket és csavart, valamint tartóvasat vegyek neki?

Melyik bírja el a súlyát?

jan. 14. 16:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
39%
2 lécet kell felcsavarozni a falra, mondjuk 4x4cm keresztmetszetűt, vagy 2-2 sarokvasat. A falba 8-as tipli jó, 5-ös csavarral.
jan. 14. 16:22
 2/14 A kérdező kommentje:

Minek a 2 léc?

Nem csak annyi hogy a két tartó/sarokvasat felrakom a falra, azt rácsavarozom a pultot?

jan. 14. 16:30
 3/14 anonim ***** válasza:
Azt írtam, hogy vagy lécet, vagy sarokvasat. Jó a 2-2 sarokvas
jan. 14. 16:39
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi. És azokból (sarokvasból) mekkorát lenne célszerű? Mert mint írtam, elég nehéz a cucc. Igaz, némi alátámasztás lenne alatta, mivel egy mosogatógép kerül alá.
jan. 14. 16:45
 5/14 anonim ***** válasza:

Pontosítsál.

Pakolsz rá még terhet? A melyik falrészre akarod fogatni? A szélességén vagy a hosszán van a fal?

jan. 14. 19:47
 6/14 A kérdező kommentje:

Pakolnék rá némi terhet, de semmi komoly. Még egy mikrót sem teszek rá.

A fal hosszán van. Az 1 méteres részét akarom felfogatni, ahogy szembe állok vele.

Most vettem ilyen sarokvasakat, 2 db-öt. 20x20 cm. A mosogatógép által nyújtott alátámasztással elég lesz?

jan. 14. 22:06
 7/14 anonim ***** válasza:

A sarokvas nem erre való, mert rövid. A forgáspontod hátul marad. Akkor volna jó, ha a négy sarkát támasztja alá.

Ide sima nagyteherbírású polctartó konzol kell, ami távolra merevítt.

[link]

Ez elég hosszú talán, és merevítve is van. De a legjobb volna, ha minimum a polc szélesség feléig kiérne. Ide egy nagy háromszög alakú tartó kell.

jan. 15. 07:42
 8/14 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, én azt hittem, hogy a két végénél akarod felfogatni. A hosszú oldalához nem jó a 20x20-as sem, vannak nagyobb konzolok, olyasmi kellene, amit a 7-es linkelt, de abból is inkább 40-50cm hosszú
jan. 15. 07:57
 9/14 A kérdező kommentje:
Délután lefotózom és belinkelem ide a képet. Úgy talán könnyebb lesz. Megköszönöm ha segítetek benne.
jan. 15. 10:57
 10/14 A kérdező kommentje:

Ide kellene valahogy felraknom:

[link]

jan. 15. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!