Hamar felmegy a víznyomás,de nem keringeti a melegvizet a fűtésrendszer, miért?
Figyelt kérdés
Francia Chaffoteaux et maury - Wectra 2.23 FF modellű átfolyós gáz vízmelegítő az alany. Ez adja a melegvizet-amelyik része rendesen működik- és ugyanúgy a padló/radiátorfűtés rendszert is ez látná el,viszont utóbbinál amint bekapcsolom és a szobatermosztát adja is neki a jelet, nem sokra rá csak annyi történik,hogy 5-10perc múlva megemelkedik a nyomás a rendszerben. Leszedtem a borítást,és a grundfos szivattyú mögött van egy rész,ahol van egy kiálló réz bigyó ,körülötte meg víz,de onnan nem folyik ki ,csak ott van. Illetve a burkolat mögött a bejövő és elmenő oldali rézcső is meleg használat után,de alatta egyik oldalt sem. Lehet ,hogy valamelyik szelepnél letapadt valami vagy nincs nyitva valahol valami? (Mindent megnéztem amit találtam és elvileg nyitva kell legyen minden csap, minden raditáronál. A szelepek is nyitott állásban vannak szóval nem értem mi lehet a baja.tegnapelőtt 20:51
1/9 A kérdező kommentje:
""a burkolat mögött a bejövő és elmenő oldali rézcső is meleg használat után,de alatta egyik oldalt sem.""
Az alatta az a rész ahol az első szelepek vannak. De ott eleve nem réz,hanem vastagabb fémcső van. Az a bajom,hogy 1,5 bárról simán felmeg 2,6bár fölé ahol meg a túlnyomás szabályzón elkezd kicsöpögni és kb csak ennyi történik.(de ott is hideg víz folyik ki)
tegnapelőtt 20:54
2/9 A kérdező kommentje:
Oké. Van egy szelep amiről a hálózati ágról fel lehet tölteni a fűtéskört. Na mint kiderült valószínűleg az átenged,ami szintén okozhatja a hirtelen nyomásnövekedést. Légtelenítés miatt rátöltöttem a rendszerre aztán hiába zártam koppra, úgyfest nem zárt teljesen,a meleg hatására meg jobban átengedett vagy nem tudom.
tegnapelőtt 20:59
3/9 anonim válasza:
Legjobb lesz, ha hívsz egy gázkészülékszerelőt, mert az állítgatással még bajt csinálsz. Nekem van egy könyvem a kazánhoz, abban benne vannak a lehetséges hibák, és azok megoldásai. Neked nincs ilyen?
4/9 anonim válasza:
Termosztátban cseréld ki az elemet.
5/9 anonim válasza:
Kicserélted a termosztátban az elemet? Jó lett?
6/9 A kérdező kommentje:
Jó benne az elem. Nem jelez vissza alacsony feszt rá, és kipróbáltam automata légfrissítővel is. Jó az elem. Megpróbáltam újratölthetőssel,de az eleve csak 1.2 voltos volt 1.5volt helyett,arra egyből kijelezte,hogy "lemerült" az elem . Szóval szerintem nem az a baja. De egy próbát megért.
tegnapelőtt 21:42
7/9 A kérdező kommentje:
Viszont lehet,hogy nem kap jelet valamiért mégse,mert a termosztát kattan mikor átvált hogy fűtenie kellene és ki is jelzi,de a kazán nem reagál rá. Csak nem tudom hogy hogy lehet kideríteni,hogy miért vagy hogy hol akad el a dolog. Arra tippelek ,hogy halott a szivattyú,de nem tudom,hogyan lehet kideríteni.
tegnap 08:28
8/9 anonim válasza:
Az újratölthetős nem jó a sima elem (AA vagy AAA) helyére.
9/9 anonim válasza:
Nálam a külső hőmérő (nem tudom, így hívják-e a külső egységet) elromlásakor volt ilyen. Azt kiiktatva már működött. Ha nálad is van ilyen kinti vezérlő, akkor az lehet a hibás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!