Gravitációs fűtèsrendszerrel működnek a 1/2" -os radiátorok?
1.válaszadó: Ezt örömmel hallom,olvastam olyat is facebookon,valami szaki írta,hogy ő kihagyta a radiátor bejövőnél a 1/2" szelepeket,csak egy szűkítést tett a 3/4" csőre.Tehát direktbe rákötötte,és így nincs akkora szűkület benne,mintha szelep lenne rajta.Elmenő ugyan ez a téma.Minden radiátorom lejt egy picit,de ez normális elvileg.Gondolom az újakat is lejtésbe kell majd raknom.
2. válaszadó: 6 éve így fűtök, igaz most még egy Totya s 35-ös kazánnal( ami könnyezik valahol,ezért a csere),ami 42 kw-os,nagyobb tűztér,148 dm3 vízzel a kazánban... így is fogy fa azért. 80nm2-re nagy a 42 kw,nem tudom kihasználni.Az S 27-es kazán 31 kw-ot tud,kisebb tűztérrel,80dm3 vízzel a kazánban... elöbb felfűti a vízet,kevesebb fával,remélem azért spórolok is vele valamennyit. :D
7+
És melyiket egyszerübb, a kazán lejjebb rakni, vagy a tágulási tartályt a padláson egy állványra feltenni?
És nem azt írtam muszáj, csak, ha túl nagy lesz az ellenállása a rendszernek ez megoldja a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!