Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék kilépni egy...

Fermi12 kérdése:

Hogyan tudnék kilépni egy bentlakásos otthonból?

Figyelt kérdés
Nemrég kerültem be egy bentlakásos otthonba, ahol nem érzem jól magam, mert szigorú napirend van és ellenőrzik, hogy mit csinálok napközben. Régebben sokkal lazább és nyugodtabb életem volt.

jan. 2. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Milyen otthon ez?
jan. 2. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan otthon, ami nem bentlakásos?
jan. 2. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szoc. otthon vagy pénzért saját döntés volt a beköltözés?
jan. 2. 22:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Saját döntés volt, mindennap bánom életem legrosszabb döntése
jan. 2. 22:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg kell nézni a szerződést, hogyan mondható fel. Olyan nincs hogy kötelező ott maradnod, ha nem érzed jól magad. Lakásod megmaradt?
jan. 2. 23:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Ahogy 5-ös írta, a szerződésedet kell megnézned. Ez nem börtön, nyilván van lehetőség arra hogy meggondold magad. Persze vannak következményei, pl. ha be kellett fizetned hozzá jelentősebb összeget vagy az ingatlanodat kellett átruháznod azt nem fogod simán visszakapni.

Most megnéztem a városunkban levő otthon szabályzatát és ott nincs is kitétel arról ha az idős ember akarna onnan eljönni, csak arról ha valami miatt felmondanák az ellátását. Nyilván mert ha bejelenti hogy nem akar tovább ott lakni akkor egyszerűen kiköltözik, nem fizeti be tovább a napi díját az ellátásának és ennyi. Az egyszeri összeget azonban amit a beköltözéskor ki kellett fizetni azt nem kapja vissza akkor sem ha az intézmény küldi el vagy lejár az előre meghatározott idejű ellátása amire felvették az otthonba.

tegnapelőtt 01:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Valóban, ahogy írják, attól függ, hogy megmaradt-e a lakásod.
ma 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!