Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül felfűteni...

Mennyibe kerül felfűteni Jakutszkban egy lakást télen -50 fokról?

Figyelt kérdés

dec. 31. 20:49
 1/6 Mad Max2 ***** válasza:
100%

fával vagy gázzal vagy fűtőolajjal fűtenek

Mind a 3 energiaforrás szinte végtelenül rendelkezésre ál a muszkáknál, igy nyílván olcsó is.

dec. 31. 20:55
 2/6 Telelő Teve ***** válasza:
100%

60° szélességi foktól északra a legtöbb településen távfűtés van. Ha van valami ipari létesítmény vagy erőmű akkor onnan, ha nincs akkor más forrásból, de kvázi bagóért. Oroszországban van a világ legtöbb távfűtéses rendszere - sokszor 1-2000 fős településeken is kiépült a csővezeték. Ezek nagyon öreg szovjet-korabeli rendszerek, de pont ezért nagyon magas hőmérsékletű folyadék kering a rendszerben.

Ahol ez mégsem épült ki vagy nem kötöttek rá a rendszerre ott szén is meg fa is van rogyásig. A jakut őslakosok is fával fűtenek meg gondolom van valami népi trükk, hogy a rénszarvas trágya jó a téli napokon felmelegedni.

Gáz is van azokon a területeken ahol van termelés is, de ilyen elhagyott tájakon inkább palackos gázt használnak. Amennyire tudom a fűtőolaj használatot ott is igyekeztek visszaszorítani az olajválság után, szóval nem hiszem, hogy nagyon gyakori lenne.

dec. 31. 22:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért annyi fa nem nagyon képződik, hogy ellásson egy 200 ezer lakosú várost - fenyő és nyírfa.

Viszont kiterjedt szén mezők vannak Szibériában...

Fűtőolaj sajnos ezen a hőmérsékleten nem jó...

A gáz jöhet leginkább szóba, mert pl. a PB esetén is valami -100 Celsius alatt van a fagyáspont. És cseppfolyósítva gazdaságos a szállítás, tárolás.

Szerintem! De majd jönnek a tájékozottabbak. Akik megtudják válaszolni, mennyire dotálja az állam a fűtést.

dec. 31. 22:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Vidéken most 40000-50000 ezer rubel körül keres a kisember, 1 m3 rönkfa 1500 rubel körül van. A tipikus orosz könnyű faszerkezetes házakhoz 20-30 köbmétert eltüzelnek. 16 éve, amikor kint jártam olajat nem láttam sehol, nagyon koszos és a hidegben nagyon nehéz bánni vele. Leningrádi régió.
dec. 31. 23:09
 5/6 anonim ***** válasza:

A mi pb palackunkban már mínusz 15-nél zörgött a fagyott gáz..aztán otthon a lakásban kezdett felengedni.

Jakutföldön azért maradnak ott az emberek, mert télen olcsó a fűtés..hogy mivel? Nem tudom.

dec. 31. 23:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Jakutföld kb. olyan, mint nálunk észak borsod. Mélyszegénység.
tegnapelőtt 10:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!