Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Jelzett a szén monoxid érzékel...

Jelzett a szén monoxid érzékelő, hogy szellőztessek. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Nem napi szinten lakunk a házban, ahol tartózkodunk. Elem mentes szén monoxid érzékelőnk van. Kandallóban fűtünk fával, de az napok óta megy már. A gázsütőt kezdtük használni, nyitva volt a bejárati ajtó. Utána jelzett be 30-40 percel. Ezt már kb két éve nem kapcsoltuk be.

Kiszellőztettük a lakást.

Szerintetek van ok aggodalomra? Természetesen a gázsütőt kikapcsoltuk, elzártuk. A kandalló ég, azzal nem tudunk mit csinálni.

dec. 30. 14:50
1 2
 1/12 T. Feri válasza:
100%
Ha nincs fejfájás, akkor nincs teendő. De ha a bejárati ajtó nyitva volt, akkor talán más a gond. Lehet, hogy lemerülőben a szén-monoxid jelző? Az olyankor ritkábban pittyeg. Riasztásnál gondolom szirénázik.
dec. 30. 16:25
 2/12 A kérdező kommentje:

Biztos hogy nem az a baj, olyan jelzőnk van ami 10 évig működik, nem kell benne elemet cserélni. Ha lemerül külön jelzi majd, de még csak tavaly vettük. 🙄

Bejelezhetett a sütő miatt, ami nem volt használva már vagy 2-3 éve? Azóta nem jelzett, de azért így nem tudom hogy merek majd elaludni. 😀

dec. 30. 17:09
 3/12 T. Feri válasza:
46%
Valószínűleg nagyon elpiszkolódott a sütő. Ki kell tisztítani, vagy tisztíttatni.
dec. 30. 17:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát remélem csak ennyi volt. Én parázok az ilyenektől. 😀
dec. 30. 17:35
 5/12 anonim ***** válasza:
66%
Én kihívtam volna a tűzoltókat egyből, ez nem játék. Legközelebb tedd azt, nem fognak lebszni, hidd el, mert életmentő lehet, ha kiszállnak. Egyik ismerős hívta ki hasonló esetben múltkor őket, nagyon kedvesek voltak és utána jártak, mi miatt jelezhetett be. Most már nem hiszem, hogy bármi bajod lenne. Ha parázol, akkor meg főleg telefonálj... :D
dec. 30. 18:49
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem lettünk rosszul így nem mertünk kihívni senkit egy jelzés miatt. De nyilván ha bejelzett volna szellőztetés után is, akkor telefonáltunk volna.
dec. 30. 19:31
 7/12 A kérdező kommentje:

De egyébként azért furcsálltam, mert én úgy tudtam ez zárt térben okoz gondot.

Itt meg tárva nyitva volt a bejárati ajtó.

dec. 30. 19:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Pont hogy már a jelzésnèl is hívni kell őket. Mivan ha tényleg baj van, és rossz vége lesz? Inkább feleslegesen menjenek ki a tűzoltók, mint a mentő vagy halottas kocsi.
dec. 30. 20:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Azóta nem jelzett be. A gáztűzhelyet nem használjuk amíg át nem nézik.
dec. 30. 21:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen ha a kandalló volt a ludas, akkor újra beriasztott volna. A szerző fúvókáit át kell nézni és kitisztítani, az lesz a hibás.
tegnapelőtt 03:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!