Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Bruttó elszámolásnál mennyit...

Bruttó elszámolásnál mennyit tudsz akkuk nélkül elhasználni a termelésből anélkül,hogy a hálózatra kerülne?

Figyelt kérdés
Ha jól értem 5Ft-ot fizetnek a hálózatra termelt áramért,de ha ugyanazt visszaveszed, az neked már 36Ft-ba kerül. Az durván annyit tesz,hogy 7 hálózatra termelt kwh után kapsz vissza 1-et "ingyen".

dec. 30. 04:11
A kérdező szavazást indított:
>40%
30-40%
20-30%
10-20%
5-10%
0,1-5%
Semmit
5 szavazat
 1/5 A kérdező kommentje:
Akiknek van napelemes rendszere, azoknál mi a tapasztalat a villanyóra szerint hálózatra termelt és a napelemrendszer szerint megtermelt áram aránya között? Pl ,ha tudod,hogy a villanyóra felrakásakor "0" volt mindkettő(aha,persze :D), vagy tegnap megnézted mindkettőt este mikor nem ment és 1 nap alatt pl hálózatra 9kwh-ot termelt, a napelemrendszer szerint meg 10kwh-ot megtermelt akkor gondolom 1kwh-ot úgy fogyasztott el,hogy nem ment ki a hálózatra. (nyilván minden nap más ,így átlagban jobb statisztika lehetne ebből)
dec. 30. 05:05
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
Télen 70-90%-ot, nyáron 10-20%-ot. Éves viszonylatban örülhetsz, ha meg van a 15-20%. Erősen függő, milyen fogyasztóid vannak, sokat segíthet ha olyan okos, vagy programozható eszközeid vannak amiknek az üzemelését tudod szinkronizálni a napelemeiddel. Pl nyáron nappal indúl be a mosógép, vízmelegítő, mosogatógép, esetleg a gépkocsitöltőd.
dec. 30. 09:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Még jó pár évig szaldós elszámolásban leszünk, de amint lesz rá lehetőségünk akkor csináltatni fogunk ilyesféle tároló rendszert, mert bruttó elszámolásnál - amit kérdezel - mindenképpen megéri.

Amikor nagyon süt a nap akkor 4-5-ször annyi áramot termelünk, mint amire átlagosan szükségünk van - de ezen időszakok összeadva nem olyan hosszúak, hiszen alapvetően éjjel nincs termelés, a kevésbé napsütéses időben meg épp csak annyit termelünk, mint amennyit fogyasztunk is. Az első 10 éves szaldós kedvezménynek pont az az értelme, hogy a befektetett pénzt visszahozza a rendszer, utána meg már a bruttó elszámolással is jobban jön ki az ember, mint nélküle. De ha arra vagy kíváncsi, hogy megéri-e a tároló rendszerbe fektetni a pénzt, akkor igen, megéri - de hosszú megtérülése lesz. Elég ha összehasonlítod a kiépítés költségét azzal amit az áramért fizetnél ha egyáltalán nem is lenne napelemed és akkor is láthatod, hogy a teljes villanyszámlád megfizetését nézve is sok év alatt jönne vissza a pénzed, ráadásul ott van még a napelem költsége is. Akkor jobb megvalósítani ha van rá valami pályázat, állami vagy eu-s támogatás is.

dec. 30. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:
75%
Én is éves elszámolásban vagyok, de ahogy kikerülök belőle venni fogok egy pár kWh-s akkumulátort. Szerencsére folyamatosan csökkennek az akku árak és szerintem pár év múlva általános dolog lesz, hogy a családi házak a nappal megtermelt áramot fogyasztják esténként.
dec. 30. 13:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Pl nyáron nappal indúl be a mosógép, vízmelegítő, mosogatógép, esetleg a gépkocsitöltőd."

A mosógéppel az a gond, hogy mosás után ki kell belőle venni a ruhát kiteregetni, különben gyűrött lesz.

Gépkocsi töltő: napközben munkahelyen vagyok, nincs otthon a kocsi.

15-20%.

jan. 19. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!