Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Saroktelek, segitenetek...

Saroktelek, segitenetek ertelmezni a ptk-t?

Figyelt kérdés

Itt a ptk (kerites resze) - [link]

ezt a jobb oldali eloirast felulirja -e a 10 pont?

"(7) * Kerítés létesítésének elrendelése esetén a telek tulajdonosa (kezelője, használója) a telek homlokvonalán, továbbá – eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában – az útról nézve a jobb oldali telekhatáron és a hátsó telekhatárnak ettől az oldaltól mért fele hosszán köteles megépíteni és fenntartani.

(10) * Saroktelek esetében a telek homlokvonalaival szemben fekvő mindegyik telekhatár oldalhatárnak számít.

szoval mi az oldalhatar es akkor a saroktelken kinek kell es hova epiteni-e?

Koszi elore is.

#saroktelek #kerties
tegnap 17:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Saroktelken attól függően, hogy merről van, egy vagy 2 oldalkerítés építése a te dolgod.
tegnap 19:01
 2/4 A kérdező kommentje:

koszi a segitseget.

a bejarattal szemben utca van. ott megcsinaltam a keritest

bejarattal szemben allok -> jobb oldal, utca van, megcsinaltam a keritest

a haz mogott szomszed van, ott kozosen kellett volna, de megcsinaltam a keritest "egyedul", minden gond nelkul.

most a bal oldali dolt ki, ahol szomszed ugyancsak van.

az mar nem az en felelosegem ugye?marmint neki kell megcsinalni ha nincs mas egyezmeny?

tegnap 19:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"a haz mogott szomszed van, ott kozosen kellett volna"

Nem, az is a tiéd, mivel a jobb oldali utca felől az oldalkerítés a te oldaladon. Ezt jelenti a 10-es pont.

A bejárattól balra lévő kerítés a szomszédodé, de hajadra kenheted, ha neki nincs kedve megcsinálni. Jegyző kötelezheti, de szarnak rá

tegnap 20:42
 4/4 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt igy mar ertem a 10es pontot.ha ugy nezzuk, igen ha a mogottem levo szomszed kapujaval szemben allok akkor balra van a kozos kerites ami ugyebar akkor az en felelossegem.
tegnap 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!