Saroktelek, segitenetek ertelmezni a ptk-t?
Itt a ptk (kerites resze) - [link]
ezt a jobb oldali eloirast felulirja -e a 10 pont?
"(7) * Kerítés létesítésének elrendelése esetén a telek tulajdonosa (kezelője, használója) a telek homlokvonalán, továbbá – eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában – az útról nézve a jobb oldali telekhatáron és a hátsó telekhatárnak ettől az oldaltól mért fele hosszán köteles megépíteni és fenntartani.
(10) * Saroktelek esetében a telek homlokvonalaival szemben fekvő mindegyik telekhatár oldalhatárnak számít.
szoval mi az oldalhatar es akkor a saroktelken kinek kell es hova epiteni-e?
Koszi elore is.
koszi a segitseget.
a bejarattal szemben utca van. ott megcsinaltam a keritest
bejarattal szemben allok -> jobb oldal, utca van, megcsinaltam a keritest
a haz mogott szomszed van, ott kozosen kellett volna, de megcsinaltam a keritest "egyedul", minden gond nelkul.
most a bal oldali dolt ki, ahol szomszed ugyancsak van.
az mar nem az en felelosegem ugye?marmint neki kell megcsinalni ha nincs mas egyezmeny?
"a haz mogott szomszed van, ott kozosen kellett volna"
Nem, az is a tiéd, mivel a jobb oldali utca felől az oldalkerítés a te oldaladon. Ezt jelenti a 10-es pont.
A bejárattól balra lévő kerítés a szomszédodé, de hajadra kenheted, ha neki nincs kedve megcsinálni. Jegyző kötelezheti, de szarnak rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!