10 percnyi villany égetés kb mennyibe kerül?
Figyelt kérdés
Ez most hülye kérdés tudom, de próbálok sporólni, és fürdéskor mécsesekkel világítok nem villannyal. És szeretném kiszámolni hogy egy hónapban ez kb mennyit jelent. Persze az elsődleges cél, magam "szórakoztatása" meg úgy sokkal hangulatosabb, szóval nem a spórolás miatt csinálom, de ezért kíváncsi vagyok ér-e ez vmit :D2010. nov. 6. 20:29
1/5 anonim válasza:
Semmit, egy mécses sokkal többe kerül, mint a villany. Persze attól is függ, milyen izzót használtok, nyilván egy 100 wattos négyszer annyit fogyaszt, mint egy 25 wattos.
1 kw áram olyan 50 Ft körül van, ha jól tudom. Tehát egy 100w-os izzó egy óra alatt 5 ft-ot fogyaszt, 10 perc alatt 1 ft-ot. Egy 25 wattos ennek a negyedét.
Egy teamécses átlagosan egy óráig ég és 10-20 Ft-ba kerül. És gondolom, nem egyet égetsz.
Lehet, hogy a számaim nem teljesen pontosak, de az biztos, hogy anyagilag nem éri meg a mécsesezés.
2/5 anonim válasza:
Vagy a sima izzók helyett raksz energiatakarékosat, nem sokára úgyis csak az lesz.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) Az elsődleges cél mint írtam nem a spórolás, csak kíváncsi voltam. :)
2010. nov. 6. 20:47
4/5 anonim válasza:
ooo te magasságos! azért ez komoly.
akkor fürödtem utoljára gyertyafényben, mikor jóanyám szétbaszcsizta a lámpát a füriben :D romis volt, de hogy ezzel spórolni?
hát inkább ne nézz TV-t, azzal sokkal többet spórolsz...
5/5 anonim válasza:
Egy 40W -os izzó egy óra alatt 0,04 KW-ot fogyaszt.Ezt osztd el 6-al és szorozd Be 30 nappal.És megtudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!