UTP kábel okozhat tüzet?
Figyelt kérdés
Födémen és falakon át húztam át egy kábelt, és megtört pár helyen (routert és tv beltérit köti össze). Egyelőre működik a kábel, de nem tudom mennyire sérült a mutatvány közben. Meg hogy okozhat-e tüzet.ma 12:01
2/3 Telelő Teve válasza:
Hacsak nem benzinbe mártott kenderből vannak a falak, akkor nem.
Villámlás a telekom kábelen is be tud menni a lakásba, de nagy valószínűséggel elviszi a routert és nem terjed tovább.
3/3 anonim válasza:
Ha nem rendeltetés szerűen használod akkor okozhat.
Az általad felvázolt esetben nem valószínű.
Mellesleg elég hajlékony kábelről beszélünk, pár 90fok, kunkor vagy valami nem nagy kárt tesz benne, abba sem vagyok biztos, hogy sérült a kábel.
Tűz olyan esetben lenne valószínűsíthető, ha jóval nagyobb feszültséggel táplálod és nem pl egy kamerát használsz róla poe switch-el, hanem arról üzemeltetsz valami 230v-os eszközt, mondván, hogy rézkábel. Fázis 4ér, nulla 4 ér és mehet. Na akkor hevülhet olyan mértékben, hogy gond legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!