Buktál már le azzal, hogy azt írtad valakinek, hogy otthon vagyok, nem azt, hogy itthon?
Figyelt kérdés
Miközben persze máshol voltál, heheh.tegnap 22:22
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
6 szavazat
1/5 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert eléggé becsapós egy szópár, nem?
tegnap 22:49
2/5 anonim válasza:
Nem.
De rengeteg ember használja rosszul vagy felváltva a két szót, semmit sem jelent, ha valakiazt irja, otthon vagyok azon kívül, hogy helytelenül szokta használni ezt a szót.
3/5 anonim válasza:
Szerintem sokat elárul egy adott helyzetben, nem egyszerűen nyelvhelyességi kérdés.
4/5 A kérdező kommentje:
Én sosem mondom azt, hogy otthon vagyok, ha otthon vagyok, hanem azt, hogy itthon vagyok. Kiveve ha valójában nem vagyok otthon, csak el akarom hitetni valahonnan máshonnan, hogy otthon vagyok. Holott valójában akkor kéne csak igazán azt mondani, hogy itthon.
tegnap 23:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!