Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az iszapleválasztót gázkazánná...

Az iszapleválasztót gázkazánnál (immergas) milyen gyakran nyitjátok ki?

Figyelt kérdés
Ma akartam kinyitni, de annyira rá van szorulva a csap, hogy nem bírom elzárni. Kikapcsolás után mennyi idő mire el lehet zárni? Amíg meleg a víz nagy a nyomás is és nem engedi?

dec. 12. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Én minden évben kihívom a szerelőt ősszel egy karbantartásra, ezzel ő foglalkozik, szintén Immergas kazánom van. Miért gondolod, hogy az iszapleválasztót neked nyitogatni kell?
dec. 12. 22:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem mikor beüzemelték azt mondták időnként ki kell engedni az iszapot, meg is muttatták hogyan, de a menetét leszámítva hogy tudom, a csapot nem bírom elzárni. Egyébként nem szeretném nyitogatni.
dec. 13. 00:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Évente 1x elegendő, de az éves karbantartásnál mindig megcsinálja a szerelő
dec. 13. 06:21
 4/7 anonim válasza:
Kérdező, nekem ugyanez a problémám. A szerelő azt mondta, hogy fűtési szezonban legalább kéthavonta engedjem ki az iszapot.
dec. 13. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:

3+

régi rendszerről van szó sok radiátorral? Nekem viszonylag új 5 rétegű csővel vannak bekötve a radiátoraim.

dec. 13. 16:13
 6/7 anonim ***** válasza:
5. Nekem viszonylag "régi", a ház 25 éves sok radiátor + padlófűtés. Az Immergas kazán 11 éve lett beszerelve, de sosem mondta a szerelő ezt az iszapürítést. Évente egyszer jön karbantartani.
dec. 13. 16:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekem új, most épült idén az egész. Szénacél csöves, szerintem ez a legújabbak egyike.
dec. 13. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!