Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Igaz, hogy panellakásnál a...

Igaz, hogy panellakásnál a riasztó csak felhívja a betörő figyelmét?

Figyelt kérdés
Még nyár végén vettem egy panellakást, lezajlott a felújítás, melynek keretein belül riasztórendszer is kiépült. Anyám 76 éves, ellátogatott hozzám, mikor lent voltunk, megkérdezte melyik ablak az enyém és hogy milyen a kilátás. Majd észrevette a riasztó szirénáját az ablak mellett, kérdezte az az enyém-e? Mondtam igen, erre azt felelte, hogy "Ugye tudod, hogy ezzel felhívod a betörő figyelmét, hogy itt sok értékre számíthat?" Szerintetek ez így van? Számomra biztonságot ad, hogy ha nem vagyok otthon is védve van a lakás, viszont anyámnak abban igaza van, hogy az egész utcában nem látok más lakásnál riasztót.

dec. 12. 19:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok lakásban, házban, telken van már riasztó, nekem is van, nem gondolom, hogy ez felhívás lenne, mivel már kevés pénzből is beszerezhető egy jól működő.
dec. 12. 19:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Valójában ez pont fordítva működik: mindig az elavult védelmű, elhanyagoltnak látszó helyekre mennek be először.

Van egy gyümölcsökkel teli cseresznyefa, alul, felül, mindenhol van rajta. Anyukád talán az óriási létrán egyensúlyozva, a sűrű lombokon keresztülküzdve magát a legtetejéről kezdéne szedni?

Nyilván a legérettebb van legfelül, de addig senki nem foglalkozik vele, amíg van könnyebben elérhető.

dec. 12. 20:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem feltétlen. Sokan tesznek riasztót, azok is, akik nem kifejezetten tehetősek. Egyszerűen amijük van, azt sem akarják, hogy ellopják, és nyilván ki akarja, hogy feldúlják, kárt okozzanak, betolakodjanak az otthonába? Senki, legyen az szegény, legyen az gazdag.

De amúgy igen, ha valaki azt gondolná, hogy a riasztós lakásba van a legtöbb érték, akkor is.. ha van körülötte egy utcányi másik lakás, aminek nincs riasztója, akkor nem könnyebb azokat megpróbálni? Könnyebb. A legtöbben nem pont a riasztós lakással fognak vacakolni, mert rengeteg más lehetőségük van, és a riasztós az meg a legrizikósabb.

Én nem aggódnék ilyeneken.

dec. 12. 20:59
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
A legegyszerűbb helyeket fogják először lerabolni. Nekem van kamerám, több is. Azóta nem próbálkoztak semmivel. Tudják, hogy működik.
tegnapelőtt 03:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű hogy felhívja a figyelmet.
tegnapelőtt 10:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Ellenkezőleg.

A riasztó működése hívja fel a figyelmet a behatolási kísérletre.

ma 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!