A kazánnál a termosztát hiszterézist, hogy a legjobb állítani?
Figyelt kérdés
Ugye különféle intervallum adhatóak meg, hogy mikor kapcsoljon ki-be. Egészen 0.1 foktól. Célszerű a legkisebb intervallumot tartani és így a házon belül minimális a hőingás, tehát bár majdnem folyamatosan megy, de nincs az, hogy lekapcsol és fel kell fűtsön újabb 1 fokot, ami köztudott, hogy energiapocsékolás. Vagy van aki úgy használja, hogy 21 fokra állítja és 20 fokon kapcsol be majd 22 fokon ki? Ez célszerűbb vagy az én elméletem miszerint minimális az intervallum azaz 0.1 vagy 0.2 fok így majdnem folyamatosan fűt, de nincs bent hőingás a házban, kisebb a penészesedési ráta és a gázfogyasztás is talán kevesebb.dec. 2. 01:22
1/3 anonim válasza:
A 0,1 túl kevés, sokkal gyakrabban indul el a kazán, és ha képes a modulációra akkor is energiát elpazarol. A 0,2 viszont egy optimális érték, és fizikailag ezt úgy sem érzed meg. 0,5 már sok, az érezhető hőmérséklet csökkenés.
2/3 anonim válasza:
Nálam 0,5 van, ennyi még belefér.
Ha túl kicsi, akkor gyakran kapcsolgat a cirkó, de úgy is le fog hűlni a víz (kivéve, ha kint komoly fagyok vannak), és maga a tűztér is lehűlik, és ameddig vissza nem melegszik, addig nagyon rossz a hatásfok.
A penészedés kizárólag a páratartalomtól függ, a falak hőmérsékletét nem befolyásolja ilyen kis hőingás.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 0.2 fokra állítottam amit az első válaszoló írt, nekem is sok a 0.5, mert ha 21 fokra állítom akkor 21.5 fokon kapcsol ki, és 20.5 fokon kapcsol be. Ez már jelentősebb ingadozás. A 0.2 fok + és - irányba tökéletesnek tűnik, egyenletes meleg van és csak napi 7-8 m3 fogy kb.
dec. 2. 11:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!