A termosztáttal lehet a probléma?
Sziasztok! Elöljáróban elmondanám, hogy felhívtam már jópár szerelőt, és nem igazán akarnak kijönni. Egy fűtésszerelő jön majd ma vagy holnap. A sztori a következő:
Pár napja mikor hazaértünk, észrevettük, hogy a termosztátban lemerült az elem, és kicseréltük, minden jó volt, újra beindult a fűtés stb. Rá 2 napra elkezdett furcsán viselkedni, csak magasabb hőmérsékletnél akart bekapcsolni a kazán, ha lejjebb vettük, akkor kikapcsolt.
Na most nem értem ez mitől lehet, eddig sosem volt ilyen probléma. Tegnap új termosztátot vettünk, hátha az volt a gond, de nem, továbbra is ezt csinálja. A kazánnal sincs probléma elvileg, mert ugye működik, beindul, csak nem 21,5 foknál, ha arra állítom, hanem fel kell venni 25 fokra, és csak akkor kapcsol be...
Mindig 20,5-22 fok között állítjuk be, az az ideális, és eddig nem is volt gond. Hogy lehet, hogy most csak 24,5-25-nél hajlandó a kazán beindulni? Ja, és a room temperature-t is 24,3-ra írja, mikor már rég levettem 21,5 fokra és érezhetően nincs 24,3 fok a lakásban sem. Így meg a kazán nem indul be, csak ha jelen esetben 24,5-re venném fel minimum.
Történt már veletek hasonló? Lehetséges, hogy a fűtő rendszerrel van baj? Már nagyon kivagyok, egyik szerelő sem szeretne kijönni, mondván ha a kazán beindul és működik, hiába nézi meg nem az lesz a baj. Ami igaz, mert beindul, csak kb. 24,5-25 foktól.. amikor eddig mindig beindult 21,5-22-nél is.
A termosztát egy Computherm Q7 RF.
Te vagy az, aki nemrégen lefotózta a régi kerek gombos termosztátot és az istennek sen akarta megérteni a működését?
Szerintem minden rendben van, csak a hőérzeted csap be, olyan nincs, hogy "érezhetően" nincs annyi fok, amikor minden más annyit mutat. Kereken leírtad, hogy a room temperature 24 fokot mutat, a termosztát is igy érzékeli.
Mi az hogy kivagyok? Ballagj el egy boltba, vegyél egy átlagos, olcsó hőmérőt, tedd fel szemmagasságba és tudni fogod a pontos értéket és higgy neki. Nem kell ide a hiszti.
A vevőn látod, hogy mikor kapcsol be valójában, kigyullad rajta egy piros led.
Próbáld máshová tenni, ahol a tényleges hőmérsékletet méri.
Kézmelegre nagyon érzékeny, ha kézbe veszed, percek alatt felmegy 24-26 fokra.
2-es válaszoló, nem nem én vagyok.
Nem szoktuk kézbe venni egyébként. Az összes ablakot kinyitottuk, mert már meleg volt a 24 fok, és mostmár az összes radiátor jéghideg, mivel levettük 21,5 fokra és ki is kapcsolt a kazán, de a room temperature még mindig 23,8 fok.
Alapból a termosztátod jól működik. De kèrdès, hogy a szoba hőfok, ott ahol a termosztát van, mièrt 23,8 fokig hűl csak le?
Ezèrt nem is indítja el a fűtèst jogosan.
A másik termosztát ugyanezt csinàlja? Ha igen a terület ahol van más hőèrzetet ad neked valami miatt. Vidd máshova a termosztátot, hisz rádiós. Ha kiviszed a szabadba lemegy a hőfok(room temperatura)?
Kedves 6-os, igen ez a jó kérdés, mikor eddig nem volt ilyen. A másik (régi) ugyanezt csinálta az elemcsere után az utóbbi 2 napban. Aztán váltottuk erre, és ez is ezt csinálja most.
Igen, tegnap kivittem a teraszra, akkor lehűlt 15 fokra, beállítottam 20,5-re, és amint elérte azt, kikapcsolt a kazán, aztán szintén ment feljebb 21-22 fokra is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!