Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A felsorolt lehetőségek közül...

A felsorolt lehetőségek közül melyikkel lehet a legköltséghatékonyabban felfűteni ezt a házat?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Adott egy régebbi fajta családi ház a lentebb felsorolt tulajdonságokkal:

60nm alapterülettel,nagyrészben még vastag vályogfalakkal,de van ahol tégla is található.

Szigetelés kívülről nincs rajta,de ígyis képes jól megtartani a hőt.

Újfajta,2 éve beépített hőszigetelt műanyag nyílászárók vannak mindenhol.

Ez a lakás faluban található és gáz nincs sajnos a telekre bevezetve(drága is lenne utólag kivitelezni ezt) ezért keresnénk más alternatívát a fűtési megoldásra.

Tavaly nyáron a nagy hőség miatt egy 3.5kw teljesítményű hűtő-fűtő klíma lett felszereltetve (Polar Lite 3.5kw típusú 4-es Scop fűtési értékű) illetve van 1 nagyobb cserépkályha benne amit nem mondok túl hatékonynak,mert sajnos nem egyenletesen fűti fel az egész házat,van ahol tulságosan is meleg van (+25fok) de van ahol meg csak +19 +20fok és ha lehet szinte majdnem teljesen egyenletes fűtést szeretnénk mindenhová!

Később elképzelhető,hogy még lesz tovább bővítve majd ez a ház ezért olyan megoldás lenne nagyon jó ami később egyszerűen és költséghatékonyan tovább bővíthető a plusz helyiségek fűtésére is.

A szavazásban próbáltam az összes alternatív fűtési módszert megadni már csak az a kérdés hogy a mai energiaárakkal számolva melyikkel lesz a leghatékonyabb a fűtés?

Normális kalkulátort ehhez az interneten sajnos én nem találtam.

Köszönöm a válaszokat!

tegnap 23:03
A kérdező szavazást indított:
Hűtő-Fűtő Fali Split klíma
Elektromos fűtés(infrapanel)
Cserépkályha (a jelenlegi utólag akár szakember által átnézve/módosítva)
Központi fűtés kiépítéssel (vegyestüzelésű kazán/Vízteres kandalló,radiátorokkal)
 1/1 mindentudó99 ***** válasza:
A fa minden formában használva nagyon drága. Klíma mellett sokan fáznak ha a ház nincs beszigetelve mint a tiéd. Így nehez erre jó választ adni szerintem. Gáz nincs benn? Villany is drága.
ma 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!