Miért lehetnek az utcafronton ezek a melléképületek? Még sose láttam ilyet.
Nézelődtem még egy kicsit az utcaképpel. Amelyik merőleges az utca vonalára, azoknak a többsége talán nyárikonyhának tűnik.
Ha nem születik belátható időn belül korrekt válasz, akkor bevetem a nehéztüzérséget, azaz megkérdezem az idős pécsi rokonaimat :)
az első voltam
Tippem szerint bányászházak, amiket nagy virágos előkerttel álmodott meg valaki, és a telkek közepére épültek.
Aztán a lakók nem értékelték az előkertet, többre becsültek némi melléképületet, és mivel az egyébként is elég kicsi kertből már nem akartak elvenni, így a ház elé építették a kulipintyókat.
A téglák kinézetük alapján bontottak. Lebontottak valami nagy dolgot (kéményt? a koromból tippelve), a bányászok feliratkozhattak ingyen vagy legalábbis majdnem ingyen téglára (kb. a kiszállítás árában), és egy időben épült a bodegák nagy része, azért hasonló a kinézetük is. Egyvalaki megépítette, a többi meg ezt másolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!