Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért lehetnek az utcafronton...

Miért lehetnek az utcafronton ezek a melléképületek? Még sose láttam ilyet.

Figyelt kérdés

Pécs, György-telep környéke

[link]

ma 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg érdekes, főleg azzal a két keskeny ajtóval, ami sokuknál megmaradt. Egyébként nekem az első tippem fáskamra vagy széntároló lenne.
ma 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nézelődtem még egy kicsit az utcaképpel. Amelyik merőleges az utca vonalára, azoknak a többsége talán nyárikonyhának tűnik.

Ha nem születik belátható időn belül korrekt válasz, akkor bevetem a nehéztüzérséget, azaz megkérdezem az idős pécsi rokonaimat :)

az első voltam

ma 17:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Mert itt nincsenek előkertek.
ma 17:53
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Tippem szerint bányászházak, amiket nagy virágos előkerttel álmodott meg valaki, és a telkek közepére épültek.

Aztán a lakók nem értékelték az előkertet, többre becsültek némi melléképületet, és mivel az egyébként is elég kicsi kertből már nem akartak elvenni, így a ház elé építették a kulipintyókat.

A téglák kinézetük alapján bontottak. Lebontottak valami nagy dolgot (kéményt? a koromból tippelve), a bányászok feliratkozhattak ingyen vagy legalábbis majdnem ingyen téglára (kb. a kiszállítás árában), és egy időben épült a bodegák nagy része, azért hasonló a kinézetük is. Egyvalaki megépítette, a többi meg ezt másolta.

ma 17:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy régi videóban láttam, hogy bányászok kaptak itt lakásokat ha több évre szerződést kötöttek, hogy a bányában fognak dolgozni, ott amit mutattak, tüzelőanyagot (Fát,szenet) tároltak benne. Hogy mi miatt alakult ki ez az elrendezési mód, az viszont jó kérdés.
ma 18:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, ment mindenkinek a zöld.
ma 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!