Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Radiátor termoszelep nem nyit...

Radiátor termoszelep nem nyit ki, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Távfűtés, panel. Fűtésszezon van. A radiátor szelepe zárva maradt, persze le volt engedve a házban a rendszer, így a radiátor gondolom teljesen üres. Légtelenítést próbáltam, semmi jelenség, se levegő se víz.

A szelep zárt állapoton volt felejtve ezen a radiátoron amíg a rendszer le volt eresztve. Most, hogy nyitnám, semmi nem történik. Levettem a fejet, és a tüske nagyon könnyen jár. Visszanyomódik ugyan, de nagyon könnyen benyomható, nem úgy, mint a többi szelepnél.

Lehet ezzel valamit kezdeni a cserén kívül?

ma 07:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Also szelep nincs zarva?
ma 07:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Másik termofejjel sem működik? Ha nem, akkor értesíteni kell a szolgáltatót. Nem tudom, hol laksz, de kiszállással, új szeleppel meg fejjel 10-20 ezer forint körül lehet a költsége.
ma 07:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Tekerd le a termofejet. Lesz alul egy kis pöcök, ezt fújd be wd40 el, aztàn kocogtasd meg, nyomkodd meg valamivel, vègső esetbe húzd meg kifele fogóval.

Ha kiugrott, nyomogasd meg, hogy járjon, aztán mehet vissza a termofej.

Nyomogatni ujjal nehèz, valami kemèny anyaggal kell.

ma 08:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Alsó szelep nyitva. Le van véve a tekerentyű, a tüske (pöcök) sokkal könnyebben jár ki-be, mint a többi radiátornál. Hiába nyomogatom, kiugrok, de mégse megy a melegvíz (cső meleg a szelepig). A többihez képest könnyű benyomni. Ki is jön, de olyan erőtlen a többihez képest.
ma 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Tegyél rá egy rongyot és kalapáccsal ütögesd meg középerősen a szelepet.
ma 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!