Padlófűtés esetén lehet külön helyiségenként szabályozni a hőmérsékletet, mint a radiátoroknál a termoszelepekkel?
Figyelt kérdés
Vagy csak 1 termosztátot szoktak beleépíteni? Gondolkodok hogy padlófűtés legyen az új házamba, főleg mert lehet hogy hőszivattyút szeretnék, viszont fontos nekem, hogy helyiségenként lehessen szabályozni a hőmérsékletet, mert én nagyon fázós vagyok, a gyerekeim meg kifejezetten nem fázósak. Akinál padlófűtés van a gyakorlatban mennyire valósul meg a hőmérséklet helyiségenkénti szabályozása?jún. 6. 13:07
1/3 Noren1989 válasza:
Páromnál minden szoba külön van, ahol van padlófűtés.
Noshát, azért, mivel van légmozgás bőven, így max 2 fok különbség szokott lenni télen, szomszédos helyiségekben, nyitott ajtónál.
2/3 anonim válasza:
Persze. Úgy csinálják meg ahogy akarod.
Lehet csak osztóról leágaztstva több vagy kevesebb fűtővizet beállítani.
De lehet helyisègenkènt termosztátot, ami adott szoba vízkörèt nyitja szeleppel, ès csak azt fűti.
3/3 anonim válasza:
Maga a szabályozás megoldható helyiségenként, viszont nagyon lomha lesz a rendszer, nem történik olyan gyorsan a hőmérsékletváltozás mint radiátornál. A padlófűtés ugyebár a fölötte lévő aljzatbetont fűti, az pedig a levegőt. A beton jó nagy tömeget képvisel, átmelegszik. Ha lejjebb veszed a hőfokot, az csak másnap lesz észrevehető. Mivel a hő nagy felületen képződik, az ebből adódó légáramlási viszonyok miatt a helyiségek között 2-3 foknál nagyobb hőmérsékletkülönbség nem tartható a gyakorlatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!