Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Padlófűtés esetén lehet külön...

Padlófűtés esetén lehet külön helyiségenként szabályozni a hőmérsékletet, mint a radiátoroknál a termoszelepekkel?

Figyelt kérdés
Vagy csak 1 termosztátot szoktak beleépíteni? Gondolkodok hogy padlófűtés legyen az új házamba, főleg mert lehet hogy hőszivattyút szeretnék, viszont fontos nekem, hogy helyiségenként lehessen szabályozni a hőmérsékletet, mert én nagyon fázós vagyok, a gyerekeim meg kifejezetten nem fázósak. Akinál padlófűtés van a gyakorlatban mennyire valósul meg a hőmérséklet helyiségenkénti szabályozása?
jún. 6. 13:07
 1/3 Noren1989 ***** válasza:

Páromnál minden szoba külön van, ahol van padlófűtés.

Noshát, azért, mivel van légmozgás bőven, így max 2 fok különbség szokott lenni télen, szomszédos helyiségekben, nyitott ajtónál.

jún. 6. 13:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Persze. Úgy csinálják meg ahogy akarod.

Lehet csak osztóról leágaztstva több vagy kevesebb fűtővizet beállítani.

De lehet helyisègenkènt termosztátot, ami adott szoba vízkörèt nyitja szeleppel, ès csak azt fűti.

jún. 6. 13:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Maga a szabályozás megoldható helyiségenként, viszont nagyon lomha lesz a rendszer, nem történik olyan gyorsan a hőmérsékletváltozás mint radiátornál. A padlófűtés ugyebár a fölötte lévő aljzatbetont fűti, az pedig a levegőt. A beton jó nagy tömeget képvisel, átmelegszik. Ha lejjebb veszed a hőfokot, az csak másnap lesz észrevehető. Mivel a hő nagy felületen képződik, az ebből adódó légáramlási viszonyok miatt a helyiségek között 2-3 foknál nagyobb hőmérsékletkülönbség nem tartható a gyakorlatban.
jún. 6. 17:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!