Van olyan házi praktikád, nem szokványos megoldásod, vagy spórolós tipped, amit szívesen megosztanál?
Mi esővizet használunk itthon, illetve kútvizet, valamint hozatunk fél évente, tehát nagyon sokat spórolunk vele.
Hideg időben fűtünk csak.
Veszünk ments meg dobozokat, narancssárga leárazott termékeket, xxl termékeket, mikor akciós több karton állatkaját.
Minnél kevesebbszer igyekszem bolt felé nézni.
Amit nem használok, azt igyekszem eladni.
Szeretek használt könyveket, ruhákat venni. Itt próbálok mértéket tartani. Befogok iratkozni a könyvtárba is.
Használt bútorok vásárlása
Nagyon lassan használom el a tisztítószereket, mosószereket, tisztálkodási szereket, nem pazarlom őket. Cserélhető fejű borotvát használok, nem szárítom a hajam.
Szoktunk kapni párom munkahelyén mindenféle tisztálkodó szert stb, ezért arra sem kell mindig feltétlenül költeni.
Rokonok, barátok, kollégák is adnak ingyenes ruhákat, én viszonozni is szoktam, szintén hasznos már megunt de jó állapotú holmikkal.
Termelőtől veszünk mézet.
Kolléganőmtől vettem sokkal olcsóbban saját koszorút mintha online vásároltam volna, sok díszt én készítek, ledek, karácsonyfa tavalyiak, igyekszünk majd nem túlzásba vinni az élelmiszer vásárlást, ajándék vásárlást.
Többen használjuk a streaming szolgáltatásokat.
Teát, limonádét csinálok, mindenféle drága üdítő, gyümölcslé helyett, már volt hogy házi kubut is csináltunk, illetve immun erősítő gyömbéres, citromos-kurkumás-céklás italt.
Vettünk egy Air fryert. Nem használunk annyi olajat, nem kell annyit mosogatni, láblógatós az ebéd készítés, illetve sokkal többször csinálunk így olcsóbb ételeket.
Inkább felsöprök, mint porszívózok.
LED izzókat használunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!