Van olyan házi praktikád, nem szokványos megoldásod, vagy spórolós tipped, amit szívesen megosztanál?
#2 ez egy nagyon jó ötlet lenne, csak nálunk kivitelezhetetlen jelenleg. Viszont a mosógép vagy 60 liter vizet is elhasznál 1 alkalommal. Ebből legalább a fele már tisztább.
Hol tárolod azt a vizet?
"leveskockával és cérnametélttel helyettesíted az instant levest" - LOL:D pont fordítva van az instant leves "helyettesíti" az "igazit.
Amúgy különleges nincs.
Ha akciósak olyan tartós dolgok, amiket rendszeresen használok, akkor egészen nagy mennyiséget veszek belőle, szerencsére tudom itthon tárolni. Ennek az az előnye is megvan, hogy nem kell folyton cipekedni, egyszer hazacipelem, aztán csak elő kell venni a raktárból. Meg nem kell folyton azzal szembesülni, mi van fogyóban éppen.
A hálószobát (ami hozzá van toldva a házhoz, így más helyiségek nem melegítik) alig fűtöm, hiszen ott csak alszom, több takarót, meleg pizsamát, illetve ha nagyon hideg van, fűthető takarót használok (de csak addig, amíg bemelegíti az ágyat, nem megy órákat az sem)
Nem megyek "felesleges köröket" az autóval, ha megyek, annyi dolgot intézek, amennyit csak lehet (de ez időtakarékosság is)
Citromsavat használok vízkő ellen, mert nekem az ecet túl erős szagú.
Ha egyedül vagyok, kinyitom a wc-ben a szervízajtót légfrissítő használata helyett.
Ruhában tusolok, igy a mosás is meg van oldva.
A vizet nem engedem le hanem kimerem a kádbol es azzal mosom le az autot.
Tvt kihuzom a konnektorbol ha nem nezem hogy ne fogyasszon semmit a piros lampa.
Klimat nem hasznalom a kocsiban mert sokat fogyaszt, inkabb lehuzom az ablakot. Mikor hazaerek akkor leallitom az autot mar a haz ele erve es ugy gurulok be vele a kapu ele.
A benzinkuton van nálam egy befottesuveg meg egy tolcser. Vegigjarom a toltooszlopokat hogy kicsorgassam a pisztolyban maradt benzint es betoltsem az automba
Mindsn alaposan mosot zoldseg heja meg csumája megy a fagyóba. Fokhagyma, voroshagyma. Kaposztak, karfiol torzsa, repahej, krumplihej, paprika csuma, karalabehej es level stb.
Utana ha megtelik a zacsko fozok egy nagy alaplevet.
Megy a fagyoba muffinformaban kifagyasztom. Rizs fozovizebe szoktam tdnni. Meg gyors levesnek belefozok par repat meg borsot
Instant levest nem eszem, az jóval drágább, mint egy házilag készített pl. paradicsomleves, ami a kedvencem.
És biciklivel járok meg gyalog ahova lehet, bérletvétel helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!