Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lehet a gond a padlófűtéssel?

Mi lehet a gond a padlófűtéssel?

Figyelt kérdés

Az egész házban padlófűtés van, ami mindenhol kellemes, kivétel az előszobában egy bútor menti kb. egy méter széles sávot. Ott totál hideg és nagyon zavaró. Mi okozhatja a gondot, hogyan lehetne orvosolni? Milyen szaki foglalkozik ezzel?

Amikor voltak hőszivattyút karbantartani nálunk 2-3 hónapja, azt mondta az egyén, hogy ő abszolút tisztának látta a vizet a rendszerben, a szűrő sem volt különösebben eltömődve, így nem gondolja, hogy eldugult volna. Illetve van valami automata légtelenítő beépítve, szóval levegősnek sem kéne lennie, passz. Én meg abszolút nem értek hozzá, de azt sem tudom milyen szakembert kéne hívnom, aki orvosolja a problémát!?

nov. 10. 13:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Van oda csö behuzva egyàltalàn?
nov. 10. 14:25
 2/6 menta34 ***** válasza:
100%
Mivel a padlófűtés csőben körbe megy a víz, a legvalószínűbb, hogy ott nincs benne cső.
nov. 10. 14:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Az előző tulaj szerint van és nekem elég logikátlan is lenne, ha nem lenne ott, de passz. Ezt hogyan lehetne kideríteni?
nov. 10. 19:44
 4/6 anonim ***** válasza:

#3 Minden helységben 1 cső van végigvezetve. Ha az előszoba többi részében van fűtés akkor a csőben áramlik a melegvíz és a fűtés rendben. Csak ott nincsen a padlóban cső.

Az előszobába nem szoktak olyan sok kanyarulatot tenni mert ott nem tartózkodunk állandóan. Nálunk is sokkal hűvösebb van az előszobában, szándékosan ott nem olyan sok a kanyarulata a fűtéscsőnek a padlóban.

Amikor tervezték az épület fűtését akkor nyilván azt is nézték hol lehet majd bútor vagy egyéb olyan ami alá nem kell fűtés. Nálunk sincsen a nappaliban a kémény körül mert kandallót terveztünk oda, annak a nagy súlya pedig káros lehetne a padlófűtésre és felesleges is alá fűtést tenni. Így ott szép ívben hidegebb kicsit a padló, de senkit nem zavar.

Elméletileg lennie kellene fényképeknek az építkezésről, hogy hol megy a padlófűtés, a falban a villanyvezetékek stb. Ha van ilyen azt kellene elkérni a korábbi tulajtól vagy a kivitelezőtől. Hogy a fűtés rendben van-e azt a rendszer tisztításával lehet leellenőrizni. Ahol összefutnak a csövek és légteleníteni is lehet a rendszert, ott kell legyen minden helységbe menő cső és ott lehet őket tisztítani. Ehhez szakember kell. Annyit azonban te i ki tudsz deríteni, hogy az előszobába valóban 1 vezeték megy-e vagy több. Ha tényleg csak 1 akkor viszont az rendben van, csak nincs mindenhol.

nov. 10. 22:10
 5/6 anonim ***** válasza:

“a szűrő sem volt különösebben eltömődve”

Vagy van, vagy nincs.

Ez olyan, mint hogy “kicsit” nem lehet szűz valaki.

nov. 10. 23:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Értem én, csak most nagyjából úgy néz ki a helyzet, hogy ahogy az amerikai konyhából megyünk ki az előszobába, úgy az 1,2 méteres falnyílás kb. felében vállalható a padló hőmérséklete, a másik felében teljesen hideg. A teljesen hideg sáv kitart a szemközti falig, jobb kéz felől pedig van egy beépített szekrény faltól falig, ami a fél házat elnyeli, szóval ha bármiért odaugranék, ki kell venni, visszatenni, azért fel kell vennen valami lábbelit, míg a ház többi részén nem (máshol sem meleg kimondottan a padló, de zokniban is teljesen okés). Jó közelítéssel mindenki középen használja ezt a közlekedő részt, tehát az egyik lábam alatt tök jó hőmérsékletű a padló, a másik alatt hideg. Nekem ez így zavaró és szeretném remélni, hogy nem direkt találták ezt így ki. Lehet csak valami átmenő cső van ott, de akkor azt tehették volna középre legalább. :)

Az előző tulajtól a villamos és vízvezetékekről kaptunk képet, a padlófűtés egy részéről is, sajnos erről a helyről pont nincs egy darab fotó sem.

Fűtésszerelő kell nekem, aki át tudja mosni a rendszert, vagy mi a hivatalos megnevezése ezeknek a szakinak? Illetve át is kéne szabályozni, hogy a gyerekszobákban picit melegebb legyen, úgyhogy mindenképpen kéne valakit hívnunk, aki megmutatja mi micsoda itt a rendszerben.

Csak mert már vagy három fűtésszerelőt felhívtam és kb. mindenki kikérte magának, mert ő csak új rendszerek építésével foglalkozik. Nem tudom eldönteni, hogy ilyen jól megy, hogy a karbantartásért nem "hajnolnak le", vagy rossz szakembernél próbálkozom.

tegnapelőtt 08:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!