Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tégla lakás hangszigetelése...

Tégla lakás hangszigetelése rosszabb mint a panelé?

Figyelt kérdés
Panelben nőttem fel. Most egy tégla építésű sorházba költöztünk. Tehát csak oldalt lesz szomszéd, még nem laknak bent. Viszont abba a lakásba járkálnak a munkások mosdóba stb. Azt vettem észre hogy hallom konkrétan ahogy lehúzzák a wc-t, ha csörög a telefonjuk, beszélgetnek. Elvileg 30-as tégla van köztünk, ez normális hogy ennyire áthallatszik? Panelban csak akkor hallottam az egyik szomszédot ha üvöltött a zene nála.
ma 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Nagyon nem normális. Új építésűben nem hallom a szomszédot, semmit, pedig a nappalim falán túl van a fürdője, a közös falnál a mosógépe.
ma 13:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez is újépítésű, akik szintén ilyenbe laknak ők állítólag nem hallanák át semmit, nem értem.
ma 13:58
 3/6 anonim ***** válasza:

2008-as tégla ház egyik lakásában laktunk, ott is 30-as tégla volt a válaszfal és az elrendezés sem volt jó (a mi hálónk a szomszéd nappalijával volt falazomszéd). Borzalmas volt. Éltem panelban is évekig, ott az alsó/felső szomszédokat hallottam jobban, főleg a fürdőben, wc-ben. A falszomszédokat sosem.

Én azt javaslom, hogy tetessetek valami hangszigetelő réteget a válaszfalra még mielőtt nagyon belakjátok.

ma 15:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet! Pont olvasgatom hogy mik a lehetőségek hangszigetelésre.
ma 15:08
 5/6 anonim válasza:
100%
Mondjuk az is számít, hogy a szomszédban még nem laknak. Azaz még nincsenek bent hangokat/visszhangzást tompító bútorok, szőnyegek, függönyök.
ma 15:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Vízvezeték csövek mindig jobban viszik a hangot, ezért sosem jó, ha egy hálószoba fala közös egy mosdóéval. És az is igaz, amit írtak, amíg nincs berendezve egy szoba, sokkal visszhangosabb. Aztán meg tégla építésűben is lehetnek a valóságban extra vékonyak a nem teherhordó válaszfalak. Hangszigetelés meg mindig jó ötlet két lakás közé :)
ma 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!