Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Előfordult már valakinél,...

Ifj. Moman Ottó kérdése:

Előfordult már valakinél, hogy kigyullad a villanyóra?

Figyelt kérdés
11.03: Vasárnap hajnalban kigyulladt az Alsónémedi Nagysándor József jangeotthonának a villanyórája, amit rövid idő alatt sikerült is eloltani, de a helyreállítás csak este fejeződött be. Valakinél előfordult már ilyen?

nov. 5. 14:12
 1/5 Kólauborkával ***** válasza:
64%

Egy rossz, kilazult kötés. Én elosztóval jártam így, gyárihibás volt a kismegszakító és felkapcsolt állapotban is nagyobb ellenállása volt a kelleténél, elmentem és fél órán belül hívtak…

Szóval sima úgy, ezért is szokták mondani, hogy a csavarokat érdemes utánhúzni 1-2évente, az 50Hz kilazítja, legalábbis van olyan.

nov. 5. 14:17
 2/5 Gugu Gabor ***** válasza:
80%
Nálunk egy villanyóra csere után füstölt kicsit lekapcsoltuk a biztosítékokat, elmü kb 1 óra alatt kint volt rendbe tettek mindent elvileg az óra cserénél nem huzták meg a csavarokat rendesen (plombált résznél volt a gond szal nem volt semmi kötözködés csak elnézést kértek)
nov. 5. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Panelház folyosóján lévő villanyórám füstölt egyszer. Kijöttek, mondták hogy ha én cs..sztem el valamit, az én költségem. Nem tudom, mit ronthattam volna el, hiszen hozzá se nyúltam, de természetesen megjavították ingyen.
nov. 5. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerencsére csak leolvadt az egész.

De, mint a fagyi.

Valami kötés hiba volt, az egészet cserélni kellett.

nov. 6. 09:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem az óra a hibás hanem a szerelő.

De ilyen nemcsak az óránál fordulhat elő hanem bármely kötésnél. Sőt túl nagy terhelés túl vékony vezetéken bárhol.. (pl főzőlap)

nov. 15. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!