Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem gyullad be a konvektor,...

Nem gyullad be a konvektor, mi lehet a gond? lent részletesebben leírom amit tudok!

Figyelt kérdés
Legelső próbálkozásra begyullad egy szikráztatásra, bármeddig tartom nyomva ha elengedem kialszik (mértem, két percig is nyomtam😆) ezek után fura érzés szikráztatni mondhatni olyan mintha nagyon picit megrázna, vagy amikor vércukrot mérek és megüt a pici tű, de nem akar begyulladni és legalább fél órát várok mire megint begyullad úgy mint először, de ilyenkor általában úgy is marad és fűt rendesen. Ezek után változó időn belül megint kialszik és szórakozhatok vele előlről. Mi lehet a gond? Nagyon idegesítő már az elmúlt két fűtésszezonban ezzel szórakozni. Köszönöm a válaszokat! ;)

nov. 4. 07:37
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

Elmúlt két fűtési szezon....és nulla karbantartás?

Keress egy öreg szerelőt,az olcsóbb!

Jobbik esetben csak koszos az őrláng fúvókája,kicsi az őrláng,nem melegíti fel a termoelemet,így nem indul el a főfúvóka.

A gyújtási nehézség is azért lehet,kevés az őrlánghoz jutó gáz + a kosz miatt nem ad szikrát,vagy nem jó helyre ad szikrát(azért csíp).

A rosszabbik eset,hogy termoelemet kell cserélni,de annak sem egy ökör ára(persze függ attól is,hogy hol laksz.)az F8-hoz pl.2ezer körül van.

Ha csak nem vagy megrörzött mazochista,szánj rá pénzt,és időt,és nem kell állandóan stresszelned a fűtés miatt.

Bár nem vagy egyedül,nagyon sokan ilyenkor "ébrednek fel",-nehéz(olcsó,és jó) szerelőt találni rövid időn belül,főleg nagyvárosokban.

nov. 4. 08:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Letestel a szikráztató, ezèrt gyenge a szikra, ès èrzel rázast. A termoelem is rossz, vagy nem èr a làngba. Keress szerelőt megcsinálja.
nov. 4. 09:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Termoelem vagy mágnesszelep körül van a hiba. Hívj szerelőt.
nov. 4. 11:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Igen, a szikráztatóval volt a baj, el volt görbülve a vége, isten tudja hogyan de sikerült neki😆 Szétszedtem, visszagörbítettem azóta probléma nélkül gyullad! Egyébként karban volt tartva, vagyis takarítva volt lehet akkor cseszhettem el valamit de a lényeg hogy sikerült! Mégegyszer köszönöm mindenkinek! :)
nov. 5. 00:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Jah! Hogy meg tudtad csinálni... akkor oké!

(nem véletlen,hisz szegedi vagy..én is!)

nov. 5. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!