Kinek milyen vízkőoldó vált be csapra, kádra, mosdókagylóra, mosogatóra, stb otthon?
Nekem ez:
Cillit vízkő oldó GÉL, pont mert gél állagú, nem fröcsköl, nem folyik le azonnal, megmarad a felületen - és a sima ecet.
Általában ecetet használok, simán szivaccsal felviszem a nedves felületre, hagyom kicsit állni, újra áttörlöm ecetes szivaccsal majd ha kell akkor a szivacs durva felével is áttörlöm. Ha zuhanyfejet vagy olyan részt kell vízkő mentesíteni ahol kicsit vastagabb a vízkő, akkor ugyanezt csinálom a Cillit géllel, csak tovább hagyom rajta állni.
Utána le kell öblíteni vízzel és érdemes szárazra törölni, különben megint vízkő foltos lesz amikor szárad.
Citromsav.
Vizforraloba teszek 2 evokanallal kb, felforralom így az is vízkő mentes lesz. Aztán azt a forró vizet öntöm a csapra, kadra stb. Aztán csak attorlom ronggyal fényesre. És kész is.
#6 Nem mindig eredményes, az ecetnek vastag vízkőnél ez kevés idő. Általánosságban jó ha csak felületi vízkövesedés van.
Vastag vízkőnél a legjobb ha az ember simán nekiáll "vésővel meg kalapáccsal" és úgy szedi le. Sajnos nálunk egy részen kifolyik a víz és ott a járólap-csempe határán csinál vízköves lerakódást rendszeresen. A felmosással nem jön fel, sima ecetezés kevés neki - van hozzá egy spaklim és azzal szoktam "letolni" a felületről, meg ahol kell ott vakargatni néha. Zuhanykabinban persze ez nem megoldás mert összekarcolná. Olyankor marad az erősebb szer - nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!