Ezek milyen fajta gombák?
Ma találtam őket a közeli vasútmenti árokban, akác, nyár, és diófák vannak a közelben . A Duna tisza közén lakunk ahol homokos a talaj. Ehetőek? Ahhoz hogy bevizsgáltassam őket, sokat kellene utaznom. Ha valaki ért hozzá, és meg tudná mondani milyen fajta, azt megköszönném. Persze én is próbálok utánanézni a neten, és még ha ehetőnek tűnik se biztos, hogy megeszem.
Soha!!!!!!!!! ne egyél bevizsgálatlan gombát
Konkrétan belehalhatsz
FB-on van olyan csoport, hogy "gombászok", inkább oda tedd fel a képeket, hátha tudnak segíteni, ott inkább vannak hozzáértők, mint itt.
De ne kockáztass!
Én is szoktam gombát szedni, de csak a nagy őzláb gomba, amit megeszek vizsgálat nélkül, mivel azt az egyet jól ismerem :)
Köszi a válaszokat. Még várok vele, hátha tudja valaki. Az egyiket kettőbe vágtam, és így néz ki belülről. [link]
Amúgy lehet kidobom őket.
Kérdező, elméletileg piacokon szokott lenni lehetőség gomba bevizsgáltatására. Keress rá a neten vagy kérdezd meg a közeli piacon!
Akkor biztonságos ha valóban megnézte egy szakértő, mert a képek csalókák lehetnek, néha az illat is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!