Mi a megfelelő eljárás ilyen esetben?
10 emeletes panelházban lakom, felettem egy nagyon idős asszony él, kb. 80+ éves. A néni nagyon nem beszámítható már, mondhatni demens és idén már 4x áztatott el, mert rendszeresen elfelejti mosás előtt beletenni a kádba a mosógépcsövet. Volt hogy kinyitotta a mosogatóban a vizet és bedugta a lefolyót, mert mosogatni akart, aztán elaludt a nappaliban, én meg arra keltem, hogy csöpög mindenhol a víz.
A lakásomban már lassan minden sarok foltos, 3x festettem újra, 4-edjére nem akarok. Pattanásig feszültek az idegeim és a minap már az is eszembejutott, hogy mikor hal meg végre..Tudom, ez rettenetes gondolat, de aki megnézné, hogy néz ki a lakás, talán megértené.
A múltkor a mellette lakó szomszéd szólt neki, hogy füst jön az ajtó alól, kiderült, hogy odatette a tűzhelyre az üres fazekat aztán leült tévét nézni és elaludt.
Agyrém, ami van és nem értem, hogy hagyhatja a családja egyedül élni, amikor tudják róla, hogy szellemileg zsákutca a néni. Ennek előbb-utóbb lakástűz lesz a vége, amit én is meg fogok szívni, mert tűzoltásnál az összes víz hozzám zúdul majd be.
Sikerült beszélnem a lányával, vázoltam neki a problémát, majd megkaptam, hogy érzéketlen barom vagyok és NÉZZEM EL ENNEK AZ IDŐS HÖLGYNEK, HOGY ILYEN.
A közös képviselet is csak a karjait tárja szét, nem tehetnek semmit.
Teljesen el vagyok keseredve, nem tudom mit csináljak.
Ha tényleg annyira gáz a helyzet a lakásban akkor fel kell jelenteni. Közegészségügyi kockázata van, közveszély okozás, stb.
Lányának is megmondhatod, hogy letöltendőt is lehet azért kapni ha valaki elhanyagolja a szüleit.
Amikor legközelebb a közös képviselő kéri a pénzt, akkor te is tárd szét a karod. :D
Szerintem keress egy ügyvédet.
A birtokvédelmi eljárás is jó ötlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!