Hogyan lehet a legjobban sporolni?
Gondolok itt mindenre,(àpolàsi cikkek,étel,lakàsfenntartàs,takaritàs,mosàs,)
egyszoval bàrmi,ami jo sporolàs céljàbol.
Ápolási cikk: én többnyire a DM termékeket veszem jó ár jó minőség így pénzt sporolok, 15 pont után pedig jár 15% kdvezmény.
Takarítás: a tükröket ecettel takarítom, lefolyó tisztitás 2 ek szódabikarbóna + ecet, hűtő szagtalanítás(erős illatú étel esetén)frissen főtt kávézacc stb.
Étel: na ez már nehezebb, én ezt igyekszem úgy megoldani hogy 1 hétre előre eltervezem hogy mit főzők e szerint vásárolok, így elkerülöm a felesleges boltjárást, pénzköltést. Kenyeret annyit veszek amennyi épp szükséges az ételhez (pl.25dkg), vagy kiflit így alig dobálunk ki valamit. Naponta csak kenyér + tej vásárlás van esetleg:)
Lakásfenntartás: ??????????
remélem adtam 1-2 ötletet
jó takarékoskodást:)
Ha elmegyek itthonról letekerem a radiátorok szabályzóját teljesen (távhőnk van, mérőkkel, külön hőfokszabályzóval). Abban a szobában fűtünk, amelyikben tartózkodunk.
Én is a Dm-ben vásárolok sok mindent, ápolási termékek, figyelem az akciókat, gyűjtöm a pontokat.
A Lidl-ben nagyon jó tisztítószereket lehet venni, nagy kiszerelés, baráti ár. Öblítőt, mosószert igyekszem akciósan vásárolni. Öblítő pl. 3db-tól darabaja 333.-Ft, megveszem a hármat és kitart a legközelebbi akcióig.
Nem veszünk felesleges dolgokat, csak ami szükséges. De ha valamit megkívánunk megvesszük, megpróbáljuk nem megvonni magunktól. Nem égetjük feleslegesen a lámpákat. Viszont nálam a vízzel való spórolás képlékeny, próbálom bár ez számomra nehezen megy. A munkába magamnak készítem a szendvicsem stb...
Tavaly elkezdtem összeírni, hogy mire mennyit költök. Az jött ki, hogy rengeteg üditőt (0,5L) vásárolunk itt-ott, sokat költöttünk kész kajára. Azóta szigorúan 2L kiszereslésben veszünk üdítőt, de inkább szörpöt vagy teát. Egyszerre megcsinálok 2-3 litert. A munkába csomagolok reggelit is ebédet is. Az otthonról vitt étellel sporoltuk a legtöbben.
A fűtést ha nem vagyunk itthon és éjszakára visszavesszük 20 fokra.
Apró konyhai fortélyok :-) szikkadt kenyérből tökéletes a bundáskenyér. Szikkadt kifliből a mákos guba, maradék pörköltből (ami már két embernek kevés) fincsi a gulyásleves.
Ha a kenyeret nem dobod ki hanem kiszárítod meg tudod csinálni a prézlit.
Tisztítószert a Lidl-ben vagy a DM-ben vásárolok. Saját márkás termékeket.
Mosógépet szigorúan csak akkor indítom el ha tele van. Féltöltésen nem járatom.
Vásárolni bevesárlólistával menj. Egyre ritkábban fog "haszontalan" dolog kerülni a kosárba ha mindig listával mész.
Én kerülöm a nagyáruházakat (tesco, auchan, cora) Nem feltétlenül olcsóbbak, de ha mégis akkor ott úgyis meglátok valamit amit még megveszek amire nincs is szükségem. Lehet, hogy a penny marketben, vagy a cba-ban drágább a tej 10ft-tal, de nem veszek meg valamit 1000 ft-ért. Így 990 a zsebemben marad. :-)
Kedves Első Válaszoló!
Nagyon technikás vagy, gratulálok, én is majdnem ugyanezeket akartam írni. Csak egyetlen hozzáfűzés, ami a hasznodra válhat: A víznélküli szappanozás visszaüt. A szappan beszívódik, és bizony nem testápoló. Később a bőrproblémáid sokkal több kellemetlenséget és költséget okozhatnak, mint amennyi elenyészően kevés vizet spóroltál vele. Mondjuk 5 Ft-ot fürdésenként (ésszerű víznyomással)? Az havi 150 Ft. Nem éri meg, minden más OK (bár ha netán keveset mozogsz, a kihűlésbe bele is halhatsz egy fűtetlen lakásban, erre is érdemes ügyelni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!