Kondenzációs kazán megéri az árát?
Most egy régebbi, kb 15 éve beépített, de alig használt gázkazán van, padlófűtésre kötve. Emellett van 2 klíma is valamint vegyestüzelésű kazán, a gázkazánnal egy rendszeren. A ház szigetelt, a födém is.
Megérheti egy kondenzációs kazánba pénzt befektetni, beszereltetni? Van annyira jó hogy azt a sok-sok pénzt megérje, amibe belekerül?
Vagy jobban járok egy új, korszerűbb "sima" falikazánnal? Ki szerint mi a legjobb megoldás?
Gondolom mindenkinél más a helyzet, én cseréltem kondenzációsra , a fogyasztása minimálisan jobb 5-10% , de az idegeskedés hogy mindig van valami baja meg amennyibe a beszerelés kerül, hát én nem ajánlom.
Nekem Ariston van sajnos.
Egy hőszivattyú 8 millió forint, a kopóalkatrész benne a kompresszor aminek a cseréje 2 millió forint plusz munkadíj. De radiátorfűtésre drágább hőszivattyú kell. Plusz be kell vezetni a H tarifát ami szintén többszázezres költség.
Egy új kazán 500 000 ft...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!