Van olyanra lehetőség hogy egyedi zárakat készittessünk?
Például ehez a négy kulcshoz olyan "egyszerűbb" ajtó zárakat csinálni amikkel használhatók lennének ezek a kulcsok?
Elsőre én is arra gondoltam, hogy egy meglévő zárban egyszerűen átrakod a lamellákat a megfelelő sorrendbe, a kulcsoknak megfelelően, és kész.
De jobban megnézve, a tollak hossza nem egyforma, és ez szerintem arra utal, hogy ezek csak díszkulcsok, ötletszerű méretezéssel, és semmilyen meglévő zárral nem egyezik a méretük. Lehetséges, hogy az anyaguk is alkalmatlan a használatra. A tollak túl hosszú nyúlványai is gyanúsan gyengék.
Maximum azt tudom elképzelni, hogy ha csövesek, akkor azonos átmérőjű csöves kulcsokat és ezeket is elvágni, egy csapot az igazi kulcs tollába és ezek szárába dugva, pillanatragasztóval megfogatni. Könnyen járó zárakat vinnének így is. Esetleg rézzel forrasztani is lehetne őket, de nem biztos, hogy a festett fejek bírnák a hőt.
Ha a zàrszerelés megy, akkor a lamellàk csereberéje jó lehet.
Ettől függetlenül, ha egyszerűen kirakod a zàrakból a kódolt lamellàkat, ne felejts helyettük tàvtartót betenni. Ha van cad-es tapasztalat, meg lézervàgós ismerős, akkor meg bàrmit lehet 🤫
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!