Milyen termoszt ajánlotok ami forrón tartja a kávét 12+ órán keresztül is és nem hűl ki 3-4 óra alatt?
Eddig csak gagyi termoszaim voltak. Hajnal 5-kor lefőzöm a kávét, reggel 9-10-kor már hideg vagy még épp langyoska.
Elegem van ebből.
Létezik olyan termosz ami forrón tartja a kavét 10-12 akár több órán keresztül is? Milyet ajánlotok?
Olyan nemigen van, max valami elemes-akksis, hirtelen ezt találtam neked, persze rögtön nem kapható, de talán van másféle is, majd keresel.
A Stanley termoszokra mondják, hogy van olyan típusa, amelyik 40+ órán át is tartja a meleget, de 20 ezerért soha nem vennék termoszt :D
Jó válogatást: [link]
Az biztos, hogy a célodnak megfelelőt nem fogsz olcsón találni.
Olyan nincsen amit szeretnèl, max ha melegíted.
A vákuumos duplafalu termoszok jók.
Mennyi kávé van a termoszban? Nekem a nagy literesben (sima rozsdamentes), ha tele van, elég sokáig meleg marad (igaz én teát rakok bele, az lehet hogy melegebb, mint a kávé, nem tudom). 3-4 óra után még forró annyira, hogy nem tudok csak úgy beleinni.
Esetleg a termoszt beleteheted egy hűtőtáskába, ha van, az talán kicsit segít, és ingyen van.
Nyilván nem 5 ezerért fogok kapni, ha létezik ilyen. 2 adagot szoktam fél literesbe tenni. Persze előtte forró vízzel kiőblítem hogy maga a termosz is forró legyen, ne a kávénak kelljen felmelegíteni.
A termosz "tudománya" nem bonyolult. Minden termosz (legalábbis ami "rendes" termosz és nem utánzat) duplafalú. A kettő fal között pedig vákuum van (már ha annak lehet nevezni, de egy jó termoszban 0.05 atmoszféra van ami jónak mondható). A hőenergia pedig hőáramlással tud a leghatékonyabban cserélődni, vákuumban nem tud csak kizárólag hősugárzással. (Így melegíti fel a csillagok a bolygókat).
Tehát azért van vákuum, hogy csak hősugárzással tudjon hőt leadni ami közel sem olyan hatékony, mint a hőáramlás (amihez valamilyen közeg kell).
Ha csak ebből indulunk ki, akkor egy termosznak akár egy hétig is tartania kell a meleget. Ez persze azért is lehetetlen, mert a kupak/nyílásnál csak sima jó esetben szigetelt kupak van és ott bizony szökik el meleg.
Azért is csodálkoztam azon, hogy 3-4 óra alatt kihűl- holott ettől tovább kell tartania.
Aztán mivel hülye nem vagyok, rájöttem arra, hogy nyilván gagyi termoszaim voltak eddig ahol a 2 fal között jóindulattal is légritkított levegő van nem vákuum, a kupaknál meg nagyon sok meleg szökik el mert nem zár rendesen vagy nincsen szigetelés rajta.
Ezért is kérdeztem, hogy mit ajánlotok mert - feltételezem - egy minőségi termoszban a dupla fal között tényleg vákuumhoz hasonló állapot van és a kupak is szigetelt és rendesen zár. Ilyen megközelítésből pedig bírnia kell 12+ órát is, akár többet is.
Oké megnézem ezt a stanley termoszt.
A munkahelyemre nem merek bevinni kávéfőzőt - nyilván ez volna a legegyszerűbb - de nagyon sok a vendégmunkás és félek hogy tönkre tennék ha nem is mernék ellopni. Bár ilyen magyarból is lenne.
Az is baj, ha forrón tartod egész nap akkor gyorsan párolog belőle el a víz. Amig reggel 5-6dl kávéd van az estére már csak 2 dl lesz és méreg erős.
A termosz bögrék sem tartják meg a hőt 12 órán át ,..max 4-5 órát akármilyen márka minőségű is az, nem kell el hinni a csodás leírásokat, a fizika az fizika. Ha lassítod is csak a lehűlést, de attól még nem szünteted azt meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!