Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen termoszt ajánlotok ami...

Milyen termoszt ajánlotok ami forrón tartja a kávét 12+ órán keresztül is és nem hűl ki 3-4 óra alatt?

Figyelt kérdés

Eddig csak gagyi termoszaim voltak. Hajnal 5-kor lefőzöm a kávét, reggel 9-10-kor már hideg vagy még épp langyoska.

Elegem van ebből.

Létezik olyan termosz ami forrón tartja a kavét 10-12 akár több órán keresztül is? Milyet ajánlotok?

szept. 17. 12:34
 1/9 anonim ***** válasza:
38%

Olyan nemigen van, max valami elemes-akksis, hirtelen ezt találtam neked, persze rögtön nem kapható, de talán van másféle is, majd keresel.

[link]

szept. 17. 12:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A Stanley termoszokra mondják, hogy van olyan típusa, amelyik 40+ órán át is tartja a meleget, de 20 ezerért soha nem vennék termoszt :D

Jó válogatást: [link]

Az biztos, hogy a célodnak megfelelőt nem fogsz olcsón találni.

szept. 17. 12:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Olyan nincsen amit szeretnèl, max ha melegíted.

A vákuumos duplafalu termoszok jók.

szept. 17. 13:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Mennyi kávé van a termoszban? Nekem a nagy literesben (sima rozsdamentes), ha tele van, elég sokáig meleg marad (igaz én teát rakok bele, az lehet hogy melegebb, mint a kávé, nem tudom). 3-4 óra után még forró annyira, hogy nem tudok csak úgy beleinni.

Esetleg a termoszt beleteheted egy hűtőtáskába, ha van, az talán kicsit segít, és ingyen van.

szept. 17. 14:51
 5/9 A kérdező kommentje:

Nyilván nem 5 ezerért fogok kapni, ha létezik ilyen. 2 adagot szoktam fél literesbe tenni. Persze előtte forró vízzel kiőblítem hogy maga a termosz is forró legyen, ne a kávénak kelljen felmelegíteni.

A termosz "tudománya" nem bonyolult. Minden termosz (legalábbis ami "rendes" termosz és nem utánzat) duplafalú. A kettő fal között pedig vákuum van (már ha annak lehet nevezni, de egy jó termoszban 0.05 atmoszféra van ami jónak mondható). A hőenergia pedig hőáramlással tud a leghatékonyabban cserélődni, vákuumban nem tud csak kizárólag hősugárzással. (Így melegíti fel a csillagok a bolygókat).

Tehát azért van vákuum, hogy csak hősugárzással tudjon hőt leadni ami közel sem olyan hatékony, mint a hőáramlás (amihez valamilyen közeg kell).

Ha csak ebből indulunk ki, akkor egy termosznak akár egy hétig is tartania kell a meleget. Ez persze azért is lehetetlen, mert a kupak/nyílásnál csak sima jó esetben szigetelt kupak van és ott bizony szökik el meleg.

Azért is csodálkoztam azon, hogy 3-4 óra alatt kihűl- holott ettől tovább kell tartania.

Aztán mivel hülye nem vagyok, rájöttem arra, hogy nyilván gagyi termoszaim voltak eddig ahol a 2 fal között jóindulattal is légritkított levegő van nem vákuum, a kupaknál meg nagyon sok meleg szökik el mert nem zár rendesen vagy nincsen szigetelés rajta.

Ezért is kérdeztem, hogy mit ajánlotok mert - feltételezem - egy minőségi termoszban a dupla fal között tényleg vákuumhoz hasonló állapot van és a kupak is szigetelt és rendesen zár. Ilyen megközelítésből pedig bírnia kell 12+ órát is, akár többet is.

Oké megnézem ezt a stanley termoszt.

A munkahelyemre nem merek bevinni kávéfőzőt - nyilván ez volna a legegyszerűbb - de nagyon sok a vendégmunkás és félek hogy tönkre tennék ha nem is mernék ellopni. Bár ilyen magyarból is lenne.

szept. 17. 15:04
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Az is baj, ha forrón tartod egész nap akkor gyorsan párolog belőle el a víz. Amig reggel 5-6dl kávéd van az estére már csak 2 dl lesz és méreg erős.

A termosz bögrék sem tartják meg a hőt 12 órán át ,..max 4-5 órát akármilyen márka minőségű is az, nem kell el hinni a csodás leírásokat, a fizika az fizika. Ha lassítod is csak a lehűlést, de attól még nem szünteted azt meg.

szept. 17. 17:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
6: de egy zárt palackban hova párologna?
szept. 17. 19:31
 8/9 anonim ***** válasza:
5# amit írtàl ok. De az az elmèleti rèsz. A termosz elkèszítèse meg a gyakorlat.
szept. 17. 20:43
 9/9 anonim ***** válasza:
#1 Ez pont annyival tud többet egy sima termosznál hogy van benne egy elektromos hőmérő.
szept. 17. 22:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!