Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyire fontos a biztonság...

Mennyire fontos a biztonság miután betortek hozzánk?

Figyelt kérdés

Eleg nehez volt jol megfogalmazni a kerdest, lassuk,hogy mire is gondoltam.

Adott egy betoreses szituacio amig a haz uresen allt.

Hatso kapu felfeszitese a kert felol es behatolas a hazba.

A masik oldalrol nem latszik semmi. Az utcaban tobb ilyen eset tortent.

A hazak mogott kertek vannak es kivilagitatlan foldesút.

A tortenteken mar nem lehet valtoztatni. De milyen elovigyazatossagi lepeseket lehet tenni az ellen,hogy ez ne ismetlodjon meg. Es ez a kerdes elsosorban.

- Ugye most mar ismerik a hazat belulrol az elkovetok (akik meg nem kerultek elo)

- Tudjak,hogy kb milyen ertekek maradtak a hazban amit nem tudtak elvinni (hala a jo eletnek a falon van rogzitve a tv)

- Tores,zuzas nem volt. Csak azt vittek ami mozdithato.

Nagyon rossz ugy hazamenni,hogy valaki mar jart ott korabban es vitte amit csak tudott. Merlegelni,leltarozni,hogy mi van meg stb.

Azota felkerult egy kamera elolre ami totalba vesz, egy masik kamera ami kozvetlen az ajto felett, egy mozgaserzekelos kameras csengo, hatulra kamera, mozgaserzekelos lampa. es mivel rohadt nagy a wifi fogyasztas,egy gyorsabb internet.

A rendor akivel beszeltem, javasolta,hogy mivel hatul nincs kivilagitva,irjunk az onkormanyzatnak,illetve egy kutyat szerezzek be. Ez meg nem tortent meg.

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

Es akkor lapozzunk is tovabb. Mi van abban az esetben ha pl pont otthon vagyunk es az emeleten alszunk. Es arra leszunk figyelmesek,hogy valaki behatolt.

Mit lehet tenni? Fent vagyunk pizsibe,valaki matat a foldszinten.

Ki mit tenne? Egybol rendort hivni? Nem titok,hogy van otthon gumilovedekes fegyverem ami eleg kellemetlen sebet tud ejteni. Egy HDR50 es es egy Walther PDP. Elore be van toltve,csak alulrol meg kell utni es mar mehet is. Nem kell szarakodni a betoltessel stb. Szoval egyik fel hivja a rendoroket a msik kikergeti oket a hazbol? Jobb esetbe naluk nincs fegyver. Lofegyverre gondolok.

DE! ha ki is vannak kergetve,elszaladnak stb. Mi a garancia hogy nem jonnek vissza? Vagy tobben mar csak bosszubol megdobaljak a hazat teglakkal vagy barmi gyulekony anyaggal.

Bocsi kicsit elkalandoztam,de komolyan erdekel,hogy mik a lehetosegek ilyen helyzetben.

szept. 13. 14:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Havi 6-8 eft a távfelügyelet. Ha bejelez a risztó pár perc alatt ott vannak.
szept. 13. 14:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi meztelenül alszunk. Ha valaki hozzánk betör én úgy fogom rá az összes fegyverem.
szept. 13. 14:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Az is valami. Kozbe a golyszlikat csendben fujja a szél. xD
szept. 13. 14:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Olvasgasd a Btk. 21-22-t.

Amióta változott, egy csomó olyan szituáció van (pl. személy ellen vagy lakásba, éjjel felfegyverkezve, stb.), ami élet kioltására irányulónak tekintett, és ebből kifolyólag nem kell arányosságra meg hasonlókra tekintettel lenned. Éjjel kisbaltával bemásznak az ablakon, akár tüzérségi ágyúval is védekezhetsz. Jogos védelem és nem vagy büntethető.

(Zárójeles megjegyzés, hogy a tüzérségi ágyú birtoklása miatt nyilván eljárás indul, de azért jó eséllyel legfeljebb ejnye-bejnyét kapsz - és életben vagy. Ellentétben a norvégokkal.)

szept. 13. 14:46
 5/7 A kérdező kommentje:

tüzérségi ágyú...hat ezen szakadok :)

Ertem ,hogy mire gondolsz egyebkent.

szept. 13. 14:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Biztonsági ajtót veszel, az ablakokra rács vagy redőny. A mozgásérzékelős riasztó jó megoldás. Az udvarra rakj ki egy mozásérzékelős reflektort!

Nekünk egy kis faluban az ingatlanunk évi 54 ezer forintért van biztosítva. Kiépítettem egy kamerarendszert az udvarra és a az ingatlanul belül vannak mozgásérzékelők. Riasztás esetén 15 percen belül kint vannak. Eddig két betörési kisérletünk volt. Egyszer elkapták a betörőt is.

szept. 13. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Mozgásérzékelős reflektor, akár eszetlen mennyiségben, mert relatíve olcsó.
szept. 14. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!