Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lehet két országban is bejelen...

Lehet két országban is bejelentett lakcímem?

Figyelt kérdés

Magyarországon van egy bejelentett lakcímem, ez tiszta sor.

Külföldön szeretnék vásárolni egy lakást.

Az ország szabályai szerint, ha bejelentem, mint állandó lakcímem, ahol életvitelszerűen élek minimum 6 hónapot (évente) akkor adómentes. Ha nem, mert kevesebb vagyok ott és/vagy kiadásra szánom, akkor nagyon magas az adó terhe.

szept. 6. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
Nem. Állandó lakcimed csak egy lehet. Tartózkodási helyed lehet több. Nem tudom hol tervezed a kulfoldi lakásvásárlást, de ha kiadásra szánod, akkor legyél vele tisztában, hogy általában nagyon komolyan ellenőrzik ezt. Pl Hollandiában hatalmas bírságot kapsz, ha ilyenre rajonnek
szept. 6. 13:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen/nem

Gyakorlatilag sok országban igen, mert nem ellenőrzik, de elvileg nem, mert ott kéne legyen a cím ahol laksz.

Melyik ország?

szept. 6. 13:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem kiadásra szánom, de ott szeretnék lakni minimum 6 hónapot egy évben, de Mo-on az év többi részét.
szept. 6. 14:25
 4/6 anonim ***** válasza:
67%
Ez esetedben az egyik lakás lesz az állandó lakcimed, q másik a tartózkodási helyed.
szept. 6. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Vagy ideiglenes címed lesz a kinti helyen.
szept. 7. 10:32
 6/6 anonim válasza:
Országa válogatja
szept. 9. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!