A mai árakhoz viszonyítva mennyibe kerül a vízóra csere, miután lejár a hitelesítése??
Attól függ, milyen mérő.
Én Budapesten, társasházban élek, van a háznak egy - közös- mérője a bejövő nagy vezetéken, majd minden egyes társasházi lakásban a tulajdonosoknak van 1-1 meleg és hideg vizet mérő almérője. Ezek alapján, nevemen lévő, egyedi szerződés szerint számláz nekem a víz- és csatornázási művek, de nyilván vannak közös terek (kert, folyosó felmosás stb.) amik meg az összes lakás összes mérőjének fogyasztásán felül vannak és azt évente meg szétosztjuk.
Így nálam almérők vannak, amik cseréje 8 évente esedékes és sajnos nem ingyenes.
- mérők cseréje (fizikailag leszerelés, új felpakolás) 2 db 36 eFt volt, jött egx szerelő és 2 nap alatt végigment a házon azon lakásokban, akik összefogtak és kérték (a kapott árajánlatok alapján korrekt volt, egyénileg többe került volna)
- mérőkkel kapcsolatos vízmű ügyintézés is benne volt a fenti árba, a megbízott regisztrált szerelő intézte
- majd még 16 eFt-ért vagy 1,5 hónap múlva kijött egy vízműves alkalmazott szerelő és felplombálta, ellenőrizte gyakorlatilag a beszerelést- ezt a tételt ráterhelték a következő havi számlámra.
Nagyjából tehát 50 eFt körüli összeg.
Sok társasházban hasonlóan működik, ha mérő-almérő megosztás van.
Fő mérőórát, ami általában a családi házakban van, ingyenes. Társasházakban a lakásokban lévő mellék vízmérőkért fizetni kell a tulajnak. Nem kötelező, de aki nem köt szerződést a vízművekkel, az a ház fogyasztása után ráeső vízdíjat fizeti. Ezért kell az új óra szerelést a közös képviselőnek bejelenteni. Bár lehet, van olyan társasház, ahol ezzel nem törődnek.
Nekem most lesz a hideg-meleg cseréje. Amelyik céget választottam, ott 43 ezer a csere, ebben benne van a papírmunka, a blombálás, hitelesítés. Mellé még 3 ezer valamennyit majd a következő vízszámlámon mittudomén miért fizetnem kell a vízműveknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!