Tűzoltó készülék hitelesítése miből all? Elvileg raneznek a nyomasra es kb ennyi? Szóval semmi értelme, magam is latom ennyibol hogy jo e még
Attól függ hány éves ,mivel van töltve .
Első 5 évben ránézés,aztán ráteszik az új ellenőrzési cimkét,plombával.Arra jogosult ellenőrizte .
Készűléket olyan ellenőrizhet,akinek erre jogosultsága van.
Tanfolyamhoz kötött,az engedélyt a tűzoltóság adja ki.
A készülékre hologramos matrica kerül.
Kérdező, itthon a konyhába én is el tudom dönteni, hogy jó-e még a sarokban levő tűzoltó készülék nekem vagy sem. Mert max. nem oltja el a tüzet és hívom a tűzoltókat.
A készülékek hivatalos ellenőrzése azért van engedélyhez kötve mert az illető ezzel felelősséget is vállal érte, hogy majd ha szükséges akkor lehet vele tüzet oltani. Ezért kell hogy hivatalos személy tegye meg, mert neki az az érdeke, hogy jó legyen a készülék és nem az hogy ne kelljen venni újat ha még valószínűleg használható lenne valamennyire.
5 ös az azért nem teljesen így van.Ellenőrzéskor a készülék jó volt.
Utána bármikor meghíbásodhat.
Autó műszakin is jó a fék vizsgálatkor.Ahogy kijársz a vizsgálatról azonnal lehet meghíbásodás,semmi sem zárj ki.Ezért nem a vizsga biztos a felelős.
Évekig voltam készülék ellenőr .
Vajon fel tud robbanni ha tul nagyot verek rá? Mert akkor évente ha kicsit megutogetem stb akkor a sajat magan celra vett tuzolto keszulekem is kicsit tudom frissen tartani.
Köszi mindenkinek!
"Utána bármikor meghíbásodhat."
#6-oska, ne viccelődj már. Egy tűzoltó készülék olyan egyszerű, mint egy faék. Egy faéken mi túró tud meghibásodni, miközben felfüggesztve lóg a falon. A gépjárműves hasonlat azért nem jó, mert a vizsgáról amikor kihajtasz, a gépjárművet használod tovább, és az a használat közben természetesen meghibásodhat! A tűzoltókészüléknek meg az a lényege, hogy nem használod a vizsga után. Ott lóg a falon, míg tűz nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!