Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Munka mellett hogyan szoktátok...

Munka mellett hogyan szoktátok tisztán tartani a lakást?

Figyelt kérdés
Olyan emberek válaszára lennék kiváncsi akik egyedül takarítanak a családra kisgyerek mellett és rend és tisztaság mániásak 8 óra munkarend mellett plusz főzés és még udvar is.
aug. 24. 17:13
 1/10 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
Én nem vagyok ilyen, de még nekem sincs erőm tisztán tartani a lakást :D
aug. 24. 18:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Így nagyon nehéz. Ha sikerül is, teljesen kimerülsz egy idő után, mert önmagadra nem marad idő.

Én nem főztem minden nap, hanem kb. minden másnap nagyobb adagot. A kicsiket bevontam pl. a játékpakolásba, jelzem, nem mindig sikerült. A legfontosabb, hogy egyszerűbb megtartani a rendet, mint utólag millió dolgot a helyére pakolni. Nehéz, de a gyerek is ezt tanulja meg és később könnyebb lesz.

aug. 24. 18:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A párodat be kell vonni a házimunkába.
aug. 24. 19:06
 4/10 mindentudó99 ***** válasza:
Sehogy
aug. 24. 19:57
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Férj merre van?

Amúgy nem kell mindennap főzni.

Elég 2 naponta.

Vagy ahogy én csináltam, pl 5 kg húsból csináltam pörköltet. Adagokra leosztottam, be a fagyóba. Fasírt is, töltött káposzta, töltött paprika, stb stb. Csak melegíteni kell, a fasírtot meg csak sütni kb.

Rend és tisztaságmania( ez én vagyok 😂)

3 havonta mindent is takarítok, bútorokat elhuzom, mindent kipakolok, attorlok. Mosdó pl minden este fogmosas után attorlom, WC 2p kb.

Kad fürdés után rögtön.

Ha megvan a nagytakarítás, akkor csak egy rendet(mindig kupi van a gyerek miatt, de arra van tanítva hogy max 2 játék lehet elől. Ami nem kell azonnal pakolja el.) kell tartani, és napi 10-20p takaritassal rend lesz.

Pl minden főzés után azonnal mosogatok, gyorsan attorlom a bútort is, 3p az egész kB.

Gázt rögtön főzés után.

FONTOS hogy mennyi idős a gyerek?

Tud már segíteni vagy még elvan kézben vagy kendőben? Én kendőbe tettem, és volt 2 szabadkezem. Valamilyen szinten mindig volt kis hatterzaj altatásnal hogy ne síri csend legyen mindig, és ha mosogatok pl ne keljen fel rá.

A kert meg.. Mekkora? Akár tedd ki a gyereket babakocsiba aludni a kertbe oda melléd, tudsz rá figyelni, közben kapálni is.

Amúgy meg engedd el ezt a teljes rend és tisztaságmaniat. Úgysem lesz sosem gyerek mellett. Ha a konyhát rendbe vágom, a nappali lesz csatatér, nem lehet patika, én elengedtem. Egész nap ronggyal a kezemben szaladhatnek utána és törölgethetnem a kéz nyomtatot.

Fizetett segítség nem jöhet szóba?

Akár nagymama nagypapa valaki? Szomszéd?

aug. 24. 22:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Párom nagyon ritkán segít be de ő rengeteget dolgozik. Most megyek vissza dolgozni gyesről. Csak félek előre hogy oldom meg mert tisztaság mániàm van. Nincsenek szüleim már sajnos. Ha nincs tökéletes tisztaság nyugtalan vagyok, én nem tudom elengedni… nehéz lesz.
aug. 24. 22:29
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

#6!

5 vagyok.

Én is ilyen vagyok. Addig nem alszok míg akar 1 morzsa van az asztalon, vagy 1 db pohár a mosogatóban. Amúgy ne haragudj, de te is dolgozol. Ráadásul 0-24.

A kertet sz#rd le, a gyerek ha jól értem 3 éves körül van, segítsen be anyának :)

És azért már 3 évesen elkell magát foglalnia. Tanítsd meg neki hogy A játékokat azonnal pakolja vissza, a tányért vigye a mosogatohoz stb stb.

Mindenbe vond bele. Pl ruha válogatás. Jaj de jó móka kisfiam, szedd szét a fehéreket és a színest 2 kupacba, aztán azokból a feketét. Hidd el sokáig elvan vele, addig te csinálhatsz mást.

Férjed is segíthet, nem vagy rabszolga. Te is teljeserteku ember vagy. Kezdj el pakolni a fagyóba. Bár amúgy nem értem, főzni annyira nem kell. Napimenu? Gyerek eszik oviba, férjed meg te napi menuzzetek. Azért jó áron lehet kapni menüket, változatos, és sokat segít.

aug. 24. 22:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Csak munka után este hétkor még poszívozok de egyébként normál takarítás hétvégén.
aug. 25. 08:32
 9/10 mindentudó99 ***** válasza:
8%
Akkor nincs más válj el. A gyerek legyen az apjánál te meg csak takaritgass. A mániád csak fontosabb mint a család.
aug. 25. 13:24
 10/10 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
na, sikerül rendben tartani a lakást?
dec. 28. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!