Munka mellett hogyan szoktátok tisztán tartani a lakást?
Így nagyon nehéz. Ha sikerül is, teljesen kimerülsz egy idő után, mert önmagadra nem marad idő.
Én nem főztem minden nap, hanem kb. minden másnap nagyobb adagot. A kicsiket bevontam pl. a játékpakolásba, jelzem, nem mindig sikerült. A legfontosabb, hogy egyszerűbb megtartani a rendet, mint utólag millió dolgot a helyére pakolni. Nehéz, de a gyerek is ezt tanulja meg és később könnyebb lesz.
Férj merre van?
Amúgy nem kell mindennap főzni.
Elég 2 naponta.
Vagy ahogy én csináltam, pl 5 kg húsból csináltam pörköltet. Adagokra leosztottam, be a fagyóba. Fasírt is, töltött káposzta, töltött paprika, stb stb. Csak melegíteni kell, a fasírtot meg csak sütni kb.
Rend és tisztaságmania( ez én vagyok 😂)
3 havonta mindent is takarítok, bútorokat elhuzom, mindent kipakolok, attorlok. Mosdó pl minden este fogmosas után attorlom, WC 2p kb.
Kad fürdés után rögtön.
Ha megvan a nagytakarítás, akkor csak egy rendet(mindig kupi van a gyerek miatt, de arra van tanítva hogy max 2 játék lehet elől. Ami nem kell azonnal pakolja el.) kell tartani, és napi 10-20p takaritassal rend lesz.
Pl minden főzés után azonnal mosogatok, gyorsan attorlom a bútort is, 3p az egész kB.
Gázt rögtön főzés után.
FONTOS hogy mennyi idős a gyerek?
Tud már segíteni vagy még elvan kézben vagy kendőben? Én kendőbe tettem, és volt 2 szabadkezem. Valamilyen szinten mindig volt kis hatterzaj altatásnal hogy ne síri csend legyen mindig, és ha mosogatok pl ne keljen fel rá.
A kert meg.. Mekkora? Akár tedd ki a gyereket babakocsiba aludni a kertbe oda melléd, tudsz rá figyelni, közben kapálni is.
Amúgy meg engedd el ezt a teljes rend és tisztaságmaniat. Úgysem lesz sosem gyerek mellett. Ha a konyhát rendbe vágom, a nappali lesz csatatér, nem lehet patika, én elengedtem. Egész nap ronggyal a kezemben szaladhatnek utána és törölgethetnem a kéz nyomtatot.
Fizetett segítség nem jöhet szóba?
Akár nagymama nagypapa valaki? Szomszéd?
#6!
5 vagyok.
Én is ilyen vagyok. Addig nem alszok míg akar 1 morzsa van az asztalon, vagy 1 db pohár a mosogatóban. Amúgy ne haragudj, de te is dolgozol. Ráadásul 0-24.
A kertet sz#rd le, a gyerek ha jól értem 3 éves körül van, segítsen be anyának :)
És azért már 3 évesen elkell magát foglalnia. Tanítsd meg neki hogy A játékokat azonnal pakolja vissza, a tányért vigye a mosogatohoz stb stb.
Mindenbe vond bele. Pl ruha válogatás. Jaj de jó móka kisfiam, szedd szét a fehéreket és a színest 2 kupacba, aztán azokból a feketét. Hidd el sokáig elvan vele, addig te csinálhatsz mást.
Férjed is segíthet, nem vagy rabszolga. Te is teljeserteku ember vagy. Kezdj el pakolni a fagyóba. Bár amúgy nem értem, főzni annyira nem kell. Napimenu? Gyerek eszik oviba, férjed meg te napi menuzzetek. Azért jó áron lehet kapni menüket, változatos, és sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!