Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha a hűtőgép hűtőgáza szivárog...

Ha a hűtőgép hűtőgáza szivárog, akkor érdemes-e újratöltetni és a csövet javíttatni?

Figyelt kérdés

Hűtőgépünk alig hűt. A szerelő ugyan csak hétfőn ér ide, és nyilván akkor tud biztosat mondani, ha megnézi, de a "tünetek" alapján arra tippelt, hogy a hűtőgáz szivároghat. Azt mondta, hogy ennek javítása 2 napig tart a szakműhelyében és 40.000 Ft-ba kerül.

Kinek mi a véleménye, érdemes-e még javítani, vagy inkább újat célszerű venni? Különösen érdekelnének tapasztalatok, hogy aki ilyen javításba belement, utána mennyi ideig ment még a hűtője és ugyanez a hiba jött elő, vagy más? Ilyenkor az egész csővezetéket kicserélik, vagy csak befoltozzák a lyukat?

Egy 13 éves Whirlpool hűtőgépről van szó, eddig nem volt semmi baja. Felül normál hűtő része van, alul fagyasztó. Gyorsan körülnéztem a közeli szakboltban, 200.000 Ft-ért tudnék olyat venni, ami tökéletesen megfelelne helyette.

#hűtőgép #Whirlpool #hűtőgáz szivárgás
aug. 10. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha kizárjuk hogy a szerelő átcsesz, stb, akkor szerintem megéri 40.000-ért javíttatni
aug. 10. 17:40
 2/6 anonim válasza:
66%

Mindenképpen. Az enyémet itthon csinálta meg.

Én felhívnék még egy párat.

aug. 10. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hol lyukadt ki. Ha a hűtő belső oldala elrepedt (egy hajszál repedés már elég) mert nekicsaptatok valami fagyasztott cuccot, akkor gazdasági totálkár.

Az utóbbi 20 évben már úgy készülnek a hűtők, hogy az elpárologtató és a hűtő belső oldala egy egységet képez. 100 ezer forint egy komplett belső.

aug. 10. 20:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld jel mindenkinek!
aug. 10. 22:31
 5/6 anonim ***** válasza:
47%
40 ezerért kapsz használtat ami működik.
aug. 11. 08:11
 6/6 batragramzadarma válasza:
100%

Nekem volt egy kb 10 éves Gorenje hűtőm teljesen szép állapotban,digitális,alul fagyasztós alul felül légkeveréssel.Egyik nap nem hűtött.Ment a kompresszor de ennyi.Nosza hivtam egy szerelőt,kijött belenézett azt mondta panelhibás elkért ötezret mint kiszállási összeg és elhúzott.Ha belegondolok naponta megcsinál tiz ilyen kiszállást akkor egész szép összeget keres és a kezét sem piszkolja be na mindegy.

abban az időben a fiam futárkodott és egyik nap hozott egy telszámot hogy hivjam fel ő tud segiteni.Felhivtam,kijött saját teherautóval elvitte a hűtőt és három nap mulva hivott hogy menjek nézzem meg.

A hűtő hátulját izléses módon kivágta,kibontotta a panelt,megjavitotta feltöltötte gázzal és láss csodát tökéletesen működött.

Mindezt húszezer forintért csinálta és még haza is hozta a hűtőt.A gép azóta is működik tökéletesen.Annyit tudok az illetőről hogy Csepelen lakik.

Le a kalappal az ilyen emberek előtt.

aug. 11. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!