Vízalapú festékkel összekent ruhaneműt kimoshatok más ruhákkal?
#3 Nem ismerjük a festéket. Diszperzittel - falfesték - ne mosd együtt a többi ruhát! De általában nem jó a többivel sem kockáztatni.
Öblítsd ki előbb vízzel, kevés mosószerrel, kicsit átdörzsölve, átnyomkodva és akkor kevesebb az esélye annak, hogy gondot okozzon! Azt látod ilyenkor, hogy mennyire ereszti a színt és mennyire csak kisebb darabok jönnek ki belőle, ami így már utána nem lesz gond. Tegnap festettünk meszes falfestékkel, az is vizes alapú, fehér festék. Először a festős ruhákat kimostam kézzel egy kevés mosószerrel a mosdókagylóban és utána ment a ruhák közé - nem volt semmi probléma vele. De amikor kék színnel festettünk akkor ezt meg se próbáltam. A kék festék még most 1 évvel később is jött ki a hengerből meg az ecsetből, pedig akkor nagyon jól kimostam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!