Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy hatalmas fenyőtuskót,...

Egy hatalmas fenyőtuskót, hogy lehet kiszedni legegyszerűbben?

Figyelt kérdés

Kb. 2,5 méter átmérőjű.

Kissé köves a talaj és a beton alá is benőtt.

A hely se túl nagy.

#kiszedés #kiásása
2024. aug. 4. 21:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs legegyszerűbb módszer.
2024. aug. 4. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tuskómaróval el lehet tüntetni 20-30cm mélységre, a betonnál lévő rész problémás lehet.
2024. aug. 4. 22:43
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

2.5 méteren szerintem is csak a tuskómaró marad.

Még ki lehet égetni, lukat fúrni bele, beönteni benzint és begyújtani. Ez egyszerű, viszont veszélyes és egy ekkora darabnál lehet napokig kellene mellette ülni, őrizni.

2024. aug. 4. 22:52
 4/7 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
17%
A legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb körbeásni és kifaragni a helyéről. A fenyő nem gyökeredzik mélyen, így gondolom az a beton sem lehet valami vastag ami alá be tudott nőni.
2024. aug. 5. 05:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy lehet megközelíteni. Elvileg tuskómaróval legegyszerűbb, de ha az autó nem fér oda, akkor mégsem egyszerű.
2024. aug. 5. 12:56
 6/7 A kérdező kommentje:

3 napja csinálom (napi 2-3 órában), még csak a negyede van kész látszatra.

5 vödör földből 1 vödör sima kő. Van kb. 5 gyökérszára (abból kettő van vagy 30-40cm átmérőjű is), az egyiket már majdnem körbeástam. Szép lassan haladok csákánnyal, pici ültetőlapáttal, kapával, ásó és lapáttal. A kisebb ágakat ágvágóval lecsíptem, amit el tudtam, azt elektromos kézifűrésszel vágtam.

aug. 10. 13:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Most lemostam az egészet vízzel és ahol tudom elkezdem majd aprítani, láncfűrésszel. Egy-két részt ki tudok vágni kuglinak. Aztán valószínűleg jobban hozzá fogok majd férni és folytatom a körbe ásást.
aug. 10. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!