Mi a véleményetek a Kopaszi gát körül épült és épülő hatalmas épületekről?
Lakóépületek.
A hangulatról, a benyomásról bármi!
1 viszont kitörölhetetlenül itt maradnak az utókornak és szebb s jobb dolgok elől foglalják el a helyet.
Néhány szűk évtized múlva ezek félelmetes gettók lesznek, sci fi kategória.
Jelen állapotukban tipikus élettelen lakóparkok, jó drágán. Egyrészt ott a Kopaszi-gát, szép környezet, másrészt meg egyik oldalra nézel erőmű, másik oldalra nézel vasút.
Igazából hosszú távon érheti meg, ha kialakul egy valódi "lakóközösség", oda vezetik a villamost, épül vasúti megálló. De például az utak már most baromi túlzsúfoltak.
Vagy ott egy strand, ami egyik oldalról menő, másik oldalról meg biztos megunod ott lakva, hogy nyüzsögnek a népek a házad előtt.
#2 Mondjuk ezek pont azok a részek, amik már csak elhelyezkedésük és lakóközösségük miatt sem lesznek soha "félelmetes gettók".
Meg nyilván ha választhatnék, hogy Kopaszi gát, vagy Kőbánya lakótelep, akkor az előbbit választanám.
4# Úgy értem a gettót, hogy ha fizikailag esetleg tönkremennének az épületek karbantartás hiánya miatt.
Akkor szörnyű megjelenésük lenne.
Az ott lakó emberekről nincs ismeretem (de sajnálom őket)
Az a helyzet hogy nemrég kerékpárral odatévedtem, tekeregtem az épületek között és szó szerint nyomasztó, félelmetes volt.
Pár perc múlva kimenekültem vissza az élő, megszokott városba.
Visszatekintve is ilyesztő, idegen a látványuk.
Jaja, bizony, nem tudom hogy sikerült de még csak észre sem vettem 😲🤭
Visszatekintve is ijesztő, idegen a látványuk.
Sem riadoznod, sem az ott élőket sajnálnod nem kell, mert a jelenlegi és távlati tervek szerint azon a környéken egy tengerparti feelinget akarnak kialakítani - stranddal, mozival, szórakozóhelyekkel - és annál megszokott
látvány a magas épületek, sőt felhőkarcolók.
Ez pl. mennyivel jobb?
Ja, hogy ez Florida!...akkor máris tetszik ugye?
Vagy csak úgy általánosságban:
Ez viszont undorító és szar, mert magyar?
9# Álmodik a nyomor kategória, egyszerűen szánalmas.
Mint mezítlábas putrilakón a Gucci póló.
Tengerparti feeling a Duna parton 🤣
Ahelyett hogy a nagyzolás és újgazdag urizálás helyett valami épkézláb, a városhoz igazodó léptékű és hangulatú városnegyedet hoztak volna létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!