Mi ilyenkor a helyzet? Kibéreltem egy lakást költözés áthidalása céljából, odahordtam mindent cuccomat. A tulaj most ezt meglátta és azt mondja hogy szeméttelep lett a lakásából és fel akarja mondani a szerződést. még az se mondom, hogy nincs igaza,
mert tényleg vannak sok olyan "kincseim" amik nekem fontosak de másnak szemétnek tűnhetnek.
A kérdésem az hogy ilyenkor a félmillió forint kaució (két havi bérleti díj) visszajár, vagy nem?
Tényleges kárt nem okoztam, de szerinte ez szerződésszegés. Mi ilyenkor a helyzet a kaukcióval?
1 Szerződès szegès az nem a kaució elvesztèsèvel, hanem felmondással jár. Jelezd neki.
2 kèrdezd meg, milyen pontot szegtèl meg a szerződèsben? Mutassa meg.
3 jelezhetted volna neki a szándèkodat, talán más lenne a helyzet, de mondhatod neki most is
Kérdező, a szerződésedben benne van, hogy mit kell teljesítened. Ha megszedted ami benne van akkor van oka idő előtti felmondásra, ha nem akkor a szerződés szerint teheti meg, az pedig nem azonnali kiköltözést jelent.
Ugyanígy benne van a szerződésben hogyan kell kiköltözéskor átadnod a lakást. Ha azt teljesíted - tiszta lesz, sérülés mentes, akkor vissza kell adnia a kauciót.
A kaució nem arra van, hogy a tulaj jobban érezze magát tőle, hanem hogy fedezze az olyan kárait amit a bérlője okoz neki és nem térít meg. Pl. nem végzi el a tisztasági festést pedig vállalta, nem fizeti ki a számlákat vagy elmaradt a bérleti díjjal és nem fizeti csak kiköltözik. Azért nem jár pénz, hogy neki nem tetszik hogy raktárnak használod a lakást ha ezzel nem okozol kárt.
Amúgy a kérdés adott: miért nem béreltél inkább egy garázst vagy raktárt a cuccaidnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!