Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha én örököltem a szüleimtől...

Ha én örököltem a szüleimtől egy házat és ha meghalok akkor csak a gyerekem örökli az egészet, az élettársam nem?

Figyelt kérdés

#Öröklés, ingatlan, hagyaték,
2024. júl. 30. 14:26
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem a gyerekemet akarom kizárni, hanem azt akarom, hogy pont, hogy ő örököljön mindent, élettársam meg semmit, már másodjára írom le.
2024. júl. 31. 12:18
 12/18 anonim ***** válasza:
53%
Nem írtad egyértelműen, ezért volt rákérdezve!
2024. júl. 31. 12:22
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
Egyèrtelmű volt sztem, csak mindenki èrthetetlen.
2024. júl. 31. 12:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Az élettárs nem örökös, DE igényelheti az együtt élt időszak alatt összegyűlt közös vagyont (vagyonszaporulat). Tehát a házra nem teheti rá a mancsát, de ha ő újította fel a konyhát,vagy épített hozzá teraszt, arra igen (vagy annak árát). A hagyatéki tárgyalás után lehet pereskedni, de bizonyítani kell, hogy mit és hogyan szerzett.
2024. júl. 31. 14:31
 15/18 anonim ***** válasza:

"Pont, hogy nem akarom..."

Ebből rohadtul semmi nem volt egyértelmű! Nem is kéne ezen tovább rugózni, ha nem lenne állandóan egy ilyen beszóló és képes mindenkit egyszerre leszólni!

2024. aug. 1. 09:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Már csak az érdekes, hogy élettárs és kifejezetten nem akar rá semmit... Tehát valami gubanc van a kapcsolatban.
2024. aug. 1. 09:32
 17/18 anonim ***** válasza:

13-as

Mindenki "értetlen".

A "mindenki érthetetlen" azt jelenti, te nem érted a válaszokat.

2024. aug. 4. 13:29
 18/18 anonim ***** válasza:

8-as

10-es

A gyereket is ki lehet zárni, pontosabban kktagadni az örökségből, ha pl. jogszabályban rögzített, a szülőknek járó vmilyen kötelezettségét súlyosan megszegte. Viszont ha ezt a végrendeletet megtámadja a kitagadott, de közvetlen örökös, bizonyítania kell az ellenkezőjét.

[link]

2024. aug. 4. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!