Szüleim most szeretnének nekem lakást venni Miskolcon, de én nem ott szeretném hanem Budapesten. Hogy győzzem meg őket hogy Pesten szeretnék?
Nem kell meggyőznöd őket. Egyszerűen monda azt: köszönöm, NE vegyetek nekem lakást, majd megveszem magamnak.
Ja, hogy ez nem megy? Az más.
Akkor talán el kellene mondanod a szüleidnek, hogy nem akarsz Miskolcon élni, nem fogsz Miskolcon élni, hanem helyette már tudod mit fogsz csinálni Budapesten, mert ugyebár vagy oda vettek fel egyetemre vagy van már munkahelyed Budapesten, ahol nemsokára kezdesz.
Ja, hogy ez sincsen? Hogy te csak elvárod a szüleidtől hogy vegyenek neked egy lakást és majd, valamikor megpróbálsz ott élni - persze a tőlük kapott pénzből, hiszen munkád még nincsen ott. Értem.
Kérdező, aki annyit nem tud, hogy attól mert a szülei vesznek neki egy lakást Miskolcon még neki nem kell Miskolcon élnie, hiszen azt a lakást ki is lehet adni és a bérleti díjból lehet Budapesten másik lakást bérelni, az inkább hallgasson a szüleire és maradjon a közelükben!
Nekem van 2 lakásom Miskolcon az avasi lakótelepen.
Egyetemistáknak szoktam kiadni.
De ha eladnám az a két lakást, nem tudnék belőle Pesten venni egyet se.
Inkább örülj neki hogy egy életre biztosítják a lakhatásod.
Bp-en meg 3szor annyiba kerul egy lakas
Mi Miskolcon 2 éve adtunk el egy házat.
Had ne mondjam, mennyit kaptunk érte.
Budapesten, de még az agglomerációban is max kutyaólat kapnánk abból a pénzből.
Vagy elfogadod, megköszönöd, élsz ott, mert sokaknak még ennyi sem adatik meg és örülsz a fejednek, hogy legalább téged támogattak,
vagy megmondod nem kell, veszel magadnak pesten.
Nem tudom mi ez hülyeség, hogy Miskolci lakás árából Budapesten nem lehet venni, nem egy áron vannak egyik városban sem a lakások. Miskolcon van 15-20millió között is, meg akár 100millió felett is. Budapesten ugyanez a helyzet. Nyilván Miskolcon belül jobb helyen, nagyobb, szebb, újabb lakást lehet venni, mint ugyanannyiért budapesti viszonylatban, de a kérdező lehet, hogy inkább 40millióért egy régebbi garzonban lakna Budapesten, mint egy újabb lakásban Miskolcon.
Ha nem tudod megbeszélni a szüleiddel, akkor vagy eladod, vagy kiadod, miután eltöltöttél pár hónapot Budapesten, hogy megtudd, tényleg ott akrsz-e élni.
#9 Nagyon sokszor van egy téves kép az emberekben arról, hogy Budapesten minden sokkal jobb és szebb, ott van az igazi élet és ott majd nekik is sokkal jobb lesz. Aztán amikor megtapasztalják, akkor jönnek rá, hogy nem véletlenül költözik ki onnan annyi ember. Én ott nőttem fel, ott él a családom, de soha nem szeretnék újra ott lakni. A gyerekemben volt egy hasonló vágy, hogy Bezzegbudapest majd neki sokkal jobb lesz, nem lakunk túl messze, így középiskolába mehetett oda gond nélkül. Ebből az lett, hogy amikor az egyetemi jelentkezésekre került sor abban az egyben volt biztos először, hogy NEM Budapesten akar egyetemre járni.
Semmi baj nem lett volna belőle ha ezt akarja, ha neki tényleg az ottani lét a jobb, eleve nem is feltételeztük, hogy a gyerekeink majd ugyanabban a városban akarnak élni, dolgozni ahol lakunk, bármennyire is örülnénk neki. Hiszen mi se így tettünk és messze költöztünk a szüleinktől, hiszen ez a saját életünk a mi választásainkkal, döntéseinkkel és nem a szüleinké szerint. De az jó, hogy még akkor megtapasztalta a gyerekem, hogy Budapest még sem csak jó és nagyszerű dolgokból áll, amikor még nem lakásvásárlás volt a tét.
De persze még simán lehetséges, hogy egyetem után majd ott fog kikötni vagy esetleg valahol egy még nagyobb városban. Egyenlőre a 3 gyerekből 3 nem akar Budapesten élni, majd kiderül ez meddig marad így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!