Mi a véleményetek a két laki életről?
Van a lakásod vagy házad mellé telked, nyaralód, kerted, bármid és rendszeresen vagy egyik helyen is meg a másikon is. Vagy két ház, két lakás. Hosszútávon távol dolgozol az otthonodtól. Vagy csak egynéhány hónapig, de akkor végig ott vagy. Szóval most ideértek mindent a diák koleszos időszakon kívül.
Mi a véleményetek erről? Mi a tapasztalat?
Kinek jött be?
Kinek nem jött be?
Ki szeretne változtatni?
Én alapvetően szeretnék ilyet, de ez csak úgy működik szerintem, ha elég közel van a 2 hely egymáshoz, ha viszont elég közel van, akkor kérdés, hogy a 2. hely mi pluszt tud nyújtani???
Lehet ilyen pl. egy pesti lakás és az agglomeráció külső részén lévő kertes ház / nyaraló, ha a drágább részeken az ember nem tudna semmit venni. De akkor is necces pl a kertgondozás.
Én úgy élek kétlaki életet, hogy még nem szakadtam el a szűlői háztól.
Én vettem egy kis nyaralót, 50-km-re a munkahelyemtől. De csak heti 3-4 éjszakát töltök ott, mert a szüleim csak 8 km-re laknak a munkahelyemtől, így jobban megéri nekem.
Megtehetném hogy mindennap oda menjek, csak az sok benzin.
A hétvégéket általában ott töltöm (péntek estétől vasárnap estig) plusz hétköznap 1-2 éjszakát.
Van ott a nyaralóban is minden, kivéve mosógép, de vehetnék azt is. A szüleim+tesóm is néha lejönnek oda meglátogatni.
A ruháimat szinte mind még a szüleimnél tárolom, anyum szokott mosni (persze sokszor én is besegítek)
Az biztos, hogy nem fog untatkozni az, aki kétlaki életet él, mindig résen kell lenni, mi van ott a hűtőben, mit vigyek innen, mit kell oda vennem, mit hozzak onnan, plusz fordítva is.
Nekem ez így megfelel, ott kicsit ki tudok kapcsolódni, ki tudom magamnak alakítani a saját kis lakhelyemet, vettem egy kis hörcsögöt is.
Ami hátrány, az tényleg a távolság, a benzinköltség és az utazással eltöltött idő. (40 perc oda, 40 perc vissza)
Plusz az, hogy mikor felébredek, először sosem tudom, hogy hol vagyok 😃
Családos embereknek viszont szerintem még bonyolultabb megoldani a kétlaki életet, gyerekkel szinte kivitelezhetetlen.
Plusz nekem a szüleim is vezetik otthon a háztartást, én csak néha felporszívózok náluk, ez is könnyebb így.
Ja, a legfontosabbat elfelejtettem: kétlaki életet élve nem lesz az embernek igazi otthona.
(Vagyis lesz két helye, amit otthonának mondhat, de igazából egyik sem annyira az igazi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!