Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szomszéd nem hajlandó beszálln...

Szomszéd nem hajlandó beszállni a szippantás költségébe, hogyan vegyem rá?

Figyelt kérdés

közös az emésztő, szerinte sosincs tele mert mindig lemegy a víz, így nem is hív szippantóst, közbe meg már a vízóraakna, mindenhol a szennyvíz van, a kifolyócső is a szennyvíz szinte alatt van, így ha eldugul nagysokára akkor hajlandó csak beengedni a szippantóst.

Már gondoltam arra hogy valahogy mentos + cola vagy nem tudom hogyan lehetne nála dugulást szimulálni.

ő földszinti, én emelet.

júl. 16. 12:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Dobj bele élesztőt. Gyorsan meggondolja magát
júl. 16. 12:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne csinálj semmit, majd elönti a xar, ha ő földszinti, te meg emeleti. A víz ismeri a fizikát.
júl. 16. 12:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Kettest kiegészíteném azzal, hogy akkor majd te mondd, hogy nálad semmi gond, majd ha lesz, akkor beszállsz
júl. 16. 12:22
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem költözz el amint tudsz.

Gondolom közös a telek is meg egy csomó minden. Itt csak gondok lesznek. Persze kérdés találsz e vevőt egy ilyen ingatlanra.

júl. 16. 12:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahol most élek hallottam a sztorit, hogy a felső szinten eldugult a wc, de nem annyira, hogy szerelőt hívjanak és az alatta lévő lakást öntötte el a víz meg a többi a wc-n keresztül. Szóval csak magát szivatja meg ezzel.
júl. 16. 12:31
 6/12 A kérdező kommentje:

De de az a baj hogy idő mire annyira eldugul míg neki is feljön, de előtte kint már ömlik mindenhova, ezért szeretnék valami tutibb megoldást hogy időben szippantva legyen.

Amúgy árulom az ingatlant.... de aki tudja mi az osztatlan közös az soha többet nem akar ilyet.

júl. 16. 12:59
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

Igen, ennyi. Reménykedj benne, hogy kifogsz egy balekot.

Lehet még olyanokat csinálni, hogy igyekszel mindenhol leválni róla, pl saját emésztő, saját vill óra, stb. Már ha kivitelezhető.

júl. 16. 13:02
 8/12 A kérdező kommentje:

Minden külön van, kivéve az emésztő, de mivel a lefolyó közös így a szomszéd lakásának a szétverése nélkül nem is tudnék leválni, na meg engedélyt se adnának már emésztőre.

Nem is az a baj, hisz tőlem lemegy, hanem az hogy a vízóraakna, vízhálózat rohad a szennyvízben, felázik az épület ami akkor se változna ha külön lenne az emésztő.

Szóval hogyan tudnám elérni hogy nála feljöjjön a lakásba? Kifolyócső vége víz alatt, tehát kvázi erősebb a vízdugó mint pl ami a WC-jében van.

júl. 16. 13:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Könnyen sehogy nem tudod rávenni, ha nem hajlandó együttműködni.

Beperelheted, talán még van más jogi út is, nem tudom itt megáll e a birtokvédelem, hisz a hülyesége miatt nálad jöhet fel a genya.

Nálunk a földek mellett mi vagyunk az utolsók a csatornán. Távolabb építettek vagy 4 házat. Simán betették a nagy műanyag emésztőket. Újépítésű házak, pöcegödörrel. Szóval ilyen is van.

Ki is lehet tenni a falon kívülre a csövet, befagyni nem fagyna mert nem áll meg benne a víz. Mind1, csak tipp volt. Add el áron alul, jobbat ezeknél nem tudok.

Perelni lehet, de mire az lefut, plusz kimondanának téged nyertesnek, akkor se biztos, hogy tenne bármit is.

Vagy lenyeled és hívod mindig önköltségen a szippantóst.

Esetleg pár hónap után küldesz neki fizetési meghagyást a részével, aminek ellentmond és per lesz belőle. Akkor nem a viselkedéséért pereled, hanem a költség miatt amibe nem száll be. Ehhez nyilván hasznos ha minden szippantásról van számlád meg valami igazolás a köbmterekről amit elvittek.

Persze ott is kérdés, miként bizonyítod, hogy a pöcegödör felét ő tojta tele.

júl. 16. 13:16
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hugom albérlői nemfizették a közösköltséget, és a képviselő simán ráterhelte a lakásra.

Lehet ez itt is opció, és persze nem kétfillér mire leveszit a terhelést.

Másik opcio,hogy egy behajtócéghez fordulsz. Ekkor is szarabbul jár,mintha csak a részét fizeti ki a szippantásból. Ezeket szépen kész tényként el lehet mondani neki.

júl. 16. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!