Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szennyvíz szippantást, hogyan...

Szennyvíz szippantást, hogyan tudnám egyszerűbbé tenni?

Figyelt kérdés
A ház kapujától kb. 40 méterre van a szennyvíz gödör. Szippantós kocsi nem áll be az udvarba, mert át kellene jönnie a vízóra akna tetején és fél, hogy beszakad. Így, a nagy távolság miatt nem tudja kiszívni teljesen a gödröt. Mi lenne a megoldás? A vízóra akna tetejére kellene tenni valamit, hogy be merjen állni a kocsi, vagy ki kellene építeni egy emésztőből induló csövet, amire a szippantós rácsatlakozhat? Nemrég költöztünk ide, azt nem sikerült megtudni, hogy az elöző tulaj, hogy oldotta meg.
2022. máj. 5. 17:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
A szippantós biztos, hogy jobb ötleteket tud adni, mint mi, de akár az előző tulajt is felhívhatod vagy ha nincs meg a száma, keresd meg fb-on és kérdezd meg!
2022. máj. 5. 18:03
 2/11 A kérdező kommentje:
Az elöző tulaj már nem él. A szippantós csak annyit mondott, hogy nem hajlandó beállni mert beszakad. Kértem, hogy hozzanak 5db 10 méteres csövet, de semmi. Lehet, hogy az 50 méter már sok és nem tudná szívni.
2022. máj. 5. 18:12
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Igen, az valószínű, hogy sok, de ha Te leraksz csövet, azzal nincs beljebb, azt ugyanúgy meg kell szívni, tehát a beállást kell tudni megoldani!

Azt tudom javasolni, (nem vagyok statikus, azt leszögezném!) hogy az aknán fekvő betont erősítsd meg és tedd ezt úgy, hogy az ne csak az akna oldalaira üljön föl, hanem szélesebben, a "földre". Értsd az akna tetejét fel kell réselni, majd körülötte szélesebben megásni az akna oldalainak a síkjában, és így visszabetonozni (20cm beton), erősen bevasalva. Na így nem szakad majd be alatta.

Ezzel vesződni akkor van értelme, ha ez a gödör elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen érte küzdeni. Ha egy kicsi pár köbös gödör, amit örökösen szippantani kell (1-2 havonta), akkor nem, akkor hagyni kell a fenébe, csinálni egy nagyobb emésztőt a bejárathoz közelebb, már ha a terepviszonyok engedik, azaz arrafelé is tudod majd lejtetni a házból kijövő szennyvízcsövet.

2022. máj. 5. 18:24
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
keresel egy másik szippantóst, vannak 50 méteres szippantósok.
2022. máj. 5. 18:48
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

#4: Nincsenek, egynek sincs 50m csöve, és nem is működne. Az ÉRV-nél vagyok, szennyvíz-technológia.

Kérdező, csináld, amit a 3-as ír. Nem olyan macerás, mint amilyennek hangzik.

2022. máj. 5. 20:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom az újra betonozást.
2022. máj. 5. 20:47
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

Mindössze egy -a két oldalt bőven átérő- collos deszkát kell keresztbe tenni a vízóra akna fölé.

Ennyi.

2022. máj. 5. 22:06
 8/11 A kérdező kommentje:
Az biztos elég lenne? Egy nagy autó 10 köbméter anyaggal baromi nehéz lehet.
2022. máj. 5. 23:08
 9/11 anonim ***** válasza:
91%
#8: Dehogy elég. Vasbeton. Amúgy a nagyobb szippantók is "csak" 8 köbméteresek (bár gondolom a derítőd nincs annyi), de az is ugye alaphangon 8 tonna + az autó.
2022. máj. 5. 23:17
 10/11 anonim ***** válasza:
73%
Én szippantóztam, 50 m-es csővel 10 m mélységivel
2022. máj. 6. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!